Hotspots,  Weekendje Weg

Weekendje weg: Mechelen

We gingen niet met voorbedachte rade naar Mechelen, om heel eerlijk te zijn. Het plan was om in het verlengd paasweekend naar Amsterdam te gaan, maar we waren net terug van Washington (lees er hier alles over) en we hadden er niet bij stilgestaan dat we best op tijd moesten boeken voor Amsterdam. Een weekje op voorhand gingen we dus vol goede moed op zoek naar een leuk Amsterdams hotelletje. Wat bleek? Er waren er géén meer over, enkel die die zeer (maar dan ook echt zéér) duur waren. Aangezien we geen zin hadden om blut door het leven te gaan, gingen we op zoek naar andere opties. Al snel kwamen we bij Mechelen uit. Ik was er al een keertje geweest om een opleiding voor het werk te volgen (ja, ik heb ook echt werk :D) en we hadden bij kerst al plannen gemaakt om te gaan, maar omdat het toen véél te koud en nat was, zijn we niet gegaan. Hét ideale moment dus om een tweede poging te wagen en ervoor te gaan. Mechelen, here we come!

unnamed (7)

We boekten een leuke kamer in Martin’s Klooster, dat is een oud klooster dat omgebouwd werd tot een hotel. Fijne, knusse kamers met mooie kerk-ramen. Het ontbijt wordt geserveerd in de kapel. Denk: hoge plafonds, altaar, donkere kleuren,… Het heeft iets! Het enige minpuntje was de Wifi en de hoge kost van de parking.

Wat deden we verder nog in Mechelen? Voornamelijk eten en drinken. Hoe kan het ook anders. Sta me toe jullie enkele leuke foodie plekjes in Mechelen te tonen.

1. Gamine en de thee pop-up

Wij gingen al huppelend naar Gamine om er van een heerlijke boterham te smullen, maar hadden ons mispakt aan de openingstijden. Er was op het moment dat wij er waren een thee pop-up geopend. Geen erg, hoor, ik ben een groots thee fan en kan erg genieten van een heerlijk kopje. Het feit dat het best koud buiten was, zorgde ervoor dat we het dus wel konden gebruiken. Een lekker kopje Marokkaanse muntthee later waren we alweer op weg naar de volgende locatie.

unnamed

2. Noen

Dé Mechelse hotspot naar mijn mening. Een kleine, gezellige en hippe lunchbar. We hadden er al veel goeds van gehoord. We hebben eventjes moeten wachten op een plaatsje, maar eens je zit, gaat het snel met de bediening. Het is een beetje eten wat de pot schaft, al is er zeker voldoende keuze. De echtgenoot nam de couscous met falafel en ikzelf broodje spek met ei. Ik had nog niet echt ontbeten, dus dat kwam als geroepen. Zo lekker! De desserts die talrijk uitgestald staan op de toonbank doen je het water in de mond lopen. Ze zien er zo homemade en daardoor zo delicious uit, je kan er bijna niet niet van eten! Het feit dat ik het heb kunnen weerstaan, verbaast me nog altijd. Aanrader van jewelste, dit pareltje in Mechelen.

3. Unwined

Nog zo een absolute ’to do’ op je Mechels lijstje is de wijnbar Unwined. Het is een super gezellige apéro-bar waar je je aperitievend hartje kan ophalen. Ruime keuze aan wijn en tapas. Hammetjes, noten, bruschetta’s, warme tapas,… Het zag er allemaal overheerlijk uit. Wij namen een cavaatje en erna een rode wijn, in combinatie met een lekkere charcuterieplank. Het interieur is heel mooi (veel hout) en de bediening is ook heel goed. Zeker en vast een hele leuke plek in Mechelen. Wees er wel op tijd bij. Vanaf 18u begint het er goed vol te lopen. Het aantal mensen dat terug buiten is moeten gaan omdat er geen plaats was, zijn niet op twee handen te tellen.

unnamed (10)

4. Il Cardinale

Burgers, burgers en nog eens burgers. Ja, daar tekenen wij natuurlijk voor. Als we burgers kunnen eten, dan zijn we gelukkig. Het feit dat je er zonder enige vorm van preventieve communicatie een glutenvrije burger kan bestellen, maakte mijn dag helemaal goed. Heerlijk als dat zo gemakkelijk gaat en het is nog eens een echt lekker broodje ook. Ik nam de suggestie: rundsburger met gorgonzola en knolselder en de echtgenoot nam de klassieke cheeseburger. Allebei heel lekker.

Je kan er niet reserveren, dus je moet gewoon binnengaan, je naam opgeven en dan even aan de bar gaan zitten totdat ze je komen roepen. Dat gaat allemaal vrij vlot. De portie is ook relatief groot, zeker de frietjes. We hadden gemakkelijk voldoende gehad met één portie frietjes in plaats van elk onze eigen portie, maar goed, als je burgers eet, moet je dat ook meteen maar goed doen, natuurlijk.

unnamed (3)

5. Zoet

Last but not least: Zoet. Het moet zowat het kleinste snoepwinkeltje zijn dat ik al gezien heb in mijn leven. Je kan er amper met vier personen in, maar als je er voorbij loopt, is het onmogelijk te passeren zonder wat snoepjes te kopen. Al het snoep dat er bestaat, staat er uitgestald in leuke potten. Je kan gewoon wijzen en het gaat in je bakje. ‘Ik wil die en die, oh, en ook die ja, die zure tutters. Oh, en vergeet de poepkes niet en zo die vampierentanden.’ Heeeeeerlijk! Snoepen tegen de sterren op.

Buiten gegeten en gedronken, hebben we ook nog wat rondgewandeld en wat geshopt. Heel veel leuke kledingwinkeltjes en boetiekjes hebben we niet gevonden, maar er zijn wel enkele leuke interieurzaken/concept stores.

1.Hut

Een klein winkeltje vol met leuke hebbedingetjes. Ik had zo al het servies mee naar huis kunnen nemen, maar ik heb me beperkt tot wat bordjes en eierdopjes. Er zijn ook veel leuke dingen voor je interieur en voor kinderen te vinden. Zeker binnen springen als je in de buurt bent.

2. My ex-boyfriend

De naam van de winkel alleen al is super leuk. De leuke etalage trekt meteen aan. Je kan er duizend en één leuke kussenslopen vinden, maar ook veel andere mooie hebbedingen.

unnamed (9)

De Onze Lieve Vrouwstraat is zowat de hipste en leukste straat van Mechelen om leuke winkeltjes te doen. Er is ook een grotere winkelstraat waar voornamelijk de klassiekers liggen. Verder kan je heel mooi wandelen langs een padje langs het water, waar ook nog eens hele mooie huizen liggen. Wij maakten er een romantische avondwandeling.

Verdict? Mechelen is up and coming. Het is een kleine, gezellige en hippe stad waar je je foodie & interieur hartje kan ophalen. Ideaal voor een dagtrip of een kort weekendje.

Zeker eens de moeite om te doen.

Veel reisplezier!

unnamed (4)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *