Hotspots

Op restaurant: Lucie & Jimmy

Jullie hebben allemaal kunnen lezen wat de husband en ik allemaal deden tijdens ons weekendje in Tongeren. Eén van deze activiteiten was een geweldig lekker etentje bij Lucie & Jimmy. God, wat hebben we lekker gegeten. Daarbovenop zijn we ook nog eens enorm goed bediend geweest. Een koppel dat elkaar goed aanvult. Lady chef Lucie working her magic in de keuken en Jimmy als uiterst goede gastheer.

Het restaurant is gelegen in het centrum van Tongeren. Het is erg mooi, rustiek ingericht met veel hout. Het zit er bovendien stampvol en dat is altijd een goed teken! Wij waren alvast erg benieuwd naar wat we gingen eten. We gingen voor het 5-gangen menu met voor de husband aangepaste wijnen (nog steeds zwanger hierzo!) en wachtten in spanning af.

IMG_3044

Het begon al heel sterk met de hapjes, waar duidelijk veel werk in gestoken was. De avond begon met een glaasje bubbels en voor mij een mocktail op basis van rozenwater en limoen en papadums met een dip van witte bonen en peterselie. Heel lekker en een dipje dat ik zelf ook eens ga proberen na te maken. Vervolgens kregen we drie superlekkere hapjes. Een kroketje van ganzenbillen met een crème van mosterd, een toastje van olijf met een mousse van tonijn en een taco met paprika. Het één al lekkerder dan het ander. Als laatste hapje kregen we een soepje van prei met mosseltjes. Hmmm!

Dat was al een zeer goede start. We waren er vanaf nu al zeker van dat de rest van de avond ook van hoog culinair niveau zou zijn. Ons vermoeden werd bevestigd door het voorgerecht. Gelakte zalm met quinoa met mango en lente-ui, venkel en structuren van zeekraal. Echt wel héél lekker!

IMG_3046

Als tussengerecht kregen we ravioli met aardpeer, walnoten, parmezaan en salie. Alweer een zeer smaakvol gerechtje.

IMG_3047

Vervolgens konden we genieten van het hoofdgerecht. Zeer zeer lekker! Als iemand me het nu op dit moment opnieuw zou voorschotelen, ik lepel het hele bord leeg binnen de twee minuten. Hmmm! Ik maak jullie waarschijnlijk erg nieuwsgierig nu. We kregen een mals stukje kalfs met boschampignons, polenta en een saus van marsala. Oh zo lekker!

IMG_3048

Na het hoofdgerecht, kregen we niet één maar twee dessertjes. Aangezien ik nogal een zoete ben, word ik altijd intens gelukkig van een meer-gangenmenu waarbij er twee dessertjes voorzien worden. Ik was een gelukkig mens! Het eerste dessertje was een sorbet van passievrucht (die was te lekker) met sinaas, avocado en koffie. Het tweede dessertje was er eentje met sorbet van Rodenbach met structuren van chocolade(mousse) en coulis van rode vruchten. Allebei heel lekker. Als ik dan echt zou moeten kiezen, zou ik voor het eerste gaan.

Last but not least, altijd een heel belangrijke vind ik… de toetjes bij de koffie. Je weet dat je in een goed restaurant zit als er veel aandacht besteed wordt aan wat er bij de koffie geserveerd wordt. Hoe meer homemade, hoe beter. Dat was hier alvast het geval. We kregen een mini cheesecake van limoen, een kleine crème brulée (daar kan je bij de husband letterlijk nooit iets mis mee doen), een homemade koekje en stukjes pure chocolade met noten en rozijnen. Yes, please! Voor mij nog een koffie!

IMG_3051

Zo, ik nam jullie wederom mee op een reis doorheen een geweldig lekker 5-gangen menu. Ik kan alvast in eer en geweten zeggen dat dit een écht goed restaurant is, met lekker eten en een goede bediening. Ben je in de buurt van Tongeren? Maar één adres: Lucie & Jimmy.

Smakelijke groeten,

Laurence

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *