Super Healthy,  Veggie

Quinoakoekjes met zoete aardappel

Quinoakoekjes met zoete aardappel, klinkt lekker, toch? Ze zijn crispy, voedzaam, vol van smaak en extra lekker met de sriracha dip om ze stevig in te dippen.

Ik maakte in het verleden al eens quinoakoekjes en wel deze lekkertjes met spinazie. Vandaag gaan we voor zoete aardappel! Deze koekjes zijn geïnspireerd op een recept van Deliciously Ella, met snufjes Ginger eraan toegevoegd uiteraard.

Wij aten ze met een romige en lichtjes pikante dip en een grote salade on the side. Dat het bijzonder goed gesmaakt heeft!

Benodigdheden, voor 12 koekjes:

Voor de koekjes:

250 g zoete aardappel

140 g quinoa

1 citroen

3 el tahin

70 g amandelmeel

1 tl kurkuma

1 tl komijn

peper, zout

Voor de dip:

3 el zure room

1 el mayo

1,5 tl sriracha

Bereiding:

Schil de zoete aardappel, snijd in blokjes en kook gaar in 10 minuten. Laat lichtjes afkoelen.

Kook de quinoa gaar zoals aangegeven op de verpakking. Voeg eventueel een half bouillonblokje toe aan het water. Laat lichtjes afkoelen.

Doe de zoete aardappel, het sap van de citroen, tahin, amandelmeel, komijn en kurkuma in de blender en mix glad. Kruid met peper en zout. Voeg het toe aan de quinoa en meng goed. Zet 30 minuten in de koelkast.

Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C.

Vorm 12 koekjes van het beslag en leg ze op de bakplaat (gebruik een vel bakpapier om ze op te leggen). Rol een balletje en druk lichtjes plat. Zet 30 minuten in de oven en draai ze halverwege om.

Maak de dip door de zure room, mayonaise en sriracha met elkaar te mengen.

Haal de koekjes uit de oven en serveer ze met een lekkere salade en de dip.

Tips:

  • De koekjes zijn heel lekker met een grote salade met feta en bosbessen.
  • Het is belangrijk dat je de koekjes omdraait in de helft als je ze langs beide kanten goudbruin en krokant wilt hebben.
  • Bewaren: De vulling kan je perfect op voorhand maken en twee dagen bewaren in de koelkast. Wanneer je de koekjes al gebakken hebt, blijven ze de volgende dag nog lekker om op te eten.
  • Voor de dip kan je de hoeveelheid sriracha aanpassen naar smaak.

Smakelijk!

Laurence

Pssst, vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Quinoakoekjes met zoete aardappel

As Cooked By Ginger
Lekkere quinoakoekjes met zoete aardappel. Met kruiden als kurkuma en komijn en een dip met sriracha een echte smaakbom!
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Belgisch
Porties 12 quinoakoekjes

Equipment

  • Blender of foodprocessor

Ingrediënten
  

Voor de quinoakoekjes

  • 250 g zoete aardappel
  • 140 g quinoa
  • 1/2 citroen
  • 3 el tahin
  • 70 g amandelmeel
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl komijn
  • peper, zout

Voor de dip

  • 3 el zure room
  • 1 el mayonaise
  • 1,5 tl sriracha aan te passen naar smaak

Instructies
 

  • Schil de zoete aardappel, snijd in blokjes, kook gaar in 10 minuten en laat lichtjes afkoelen.
  • Kook de quinoa gaar in bouillon en laat lichtjes afkoelen.
  • Mix de zoete aardappel met het sap van de citroen, tahin, amandelmeel, komijn en kurkuma in de blender. Voeg het toe aan de quinoa en meng. Zet 30 minuten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Rol 12 balletjes van het mengsel, leg op de bakplaat en druk een beetje plat. Bak 30 minuten en draai om in de helft.
  • Maak ondertussen de dip door alle ingrediënten te mengen.
  • Serveer de koekjes samen met de dip en een salade.

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept