Noedelsalade met pindadressing
Deze noedelsalade met pindadressing is hét perfecte lunchgerecht. Je kan het volledig op voorhand klaarmaken, het blijft 2 dagen goed in de koelkast en is gewoon superlekker! Bovendien is het goedkoop, gezond en heel gemakkelijk om te maken. Wat wilt een mens nog meer?
Multifunctioneel
Je kan dit lunchgerecht ook perfect als avondmaal eten. Als je een lichter avondmaal zoekt, kan je het perfect zo eten. Wil je toch graag iets extra toevoegen, dan zijn gebakken kippenblokjes, tofu of scampi’s echt perfect voor hierbij. Deze passen heel goed bij de overheerlijke pindadressing.
Noedels
Ik ben voor udonnoedels gegaan voor deze salade. Omdat die een beetje een bite behouden en niet aan elkaar gaan plakken. Dat willen we namelijk vermijden bij een gerechtje zoals deze noedelsalade met pindadressing, dat we graag op voorhand klaarmaken om mee te kunnen nemen naar ons werk.
In conclusie, een topgerechtje dat gemakkelijk, goedkoop, lekker én perfect op voorhand klaar te maken is. Zet het op het weekmenu, zou ik zo zeggen!
Wat heb je nodig?
- Udonnoedels: dit is een dikkere Japanse tarwenoedel en kan je vaak bij de rek ‘wereldkeuken’ vinden in de winkel.
- Wortelen
- Paprika: de rode
- Edamame: gekookt en gekoeld, je kan ze ook al volledig klaar om te eten kopen in de winkel
- Komkommer
- Lente-ui
- Kerstomaten
- Pindakaas
- Sojasaus
- Ahornsiroop
- Sesamolie
- Rijstazijn
- Gemberpoeder
- Limoensap
- Sesamzaadjes
Deze lijst lijkt misschien wat langer, maar als je (zoals mij) graag Aziatisch kookt en een goede voorraadkast hebt, heb je voor de dressing waarschijnlijk al alles in huis. Nog enkel de noedels en de verse groentjes in huis halen en je bent klaar om te koken!
Wat moet je doen?
Je start met het koken van de noedels. Check de verpakking om te zien hoeveel minuten je ze moet koken. Dit zal meestal rond de 6-7 minuten zijn bij udonnoedels. Spoel ze nadien uit onder koud water en laat uitlekken. Daarna mag je de noedels in een grote mengkom doen.
Vervolgens snijd je je groentjes. Ik sneed de wortelen en paprika in blokjes, maar je kan ook voor reepjes gaan. De komkommer sneed ik in blokjes, de lente-ui in ringen en de kerstomaten in vier. Doe alles bij de noedels, samen met de edamame.
Als laatste maak je nog de dressing door alle ingrediënten in een mengkom te doen en goed te mengen met een garde. Je mag de dressing vervolgens uitdunnen met wat lauw water.
Meng de dressing onder de salade en werk af met flink veel sesamzaadjes. Laat het smaken!
Check de receptenkaart onderaan voor het exacte recept.
Tips:
- Noedels: Ik vind persoonlijk udonnoedels het lekkerst om te gebruiken voor deze noedelsalade met pindadressing. Ze plakken ook het minst en dat is wel handig voor als je de salade op voorhand wilt maken. Sobanoedels zijn een goed alternatief voor udonnoedels, als je deze niet zou vinden in de winkel.
- Dressing: De dressing is super lekker en ik raad aan het exacte recept te volgen hiervoor. Je kan eventueel verse gember gebruiken ipv gemberpoeder voor een sterkere gembersmaak.
- Edamame: Dit kan je in de meeste winkels in de diepvries vinden, maar ligt ook vers in de versafdeling bij de aperitiefproducten of Aziatische producten. Deze zijn dan ready to eat en kan je zo bij je salade doen. Die van de diepvries moet je nog kort afkoken en laten afkoelen.
- Toevoegingen: Zoals ik in de inleiding aangeef, passen kip, tofu en scampi’s heel goed bij deze salade. Voor als je toch iets extra aan de salade wilt toevoegen.
- Op voorhand maken: Je kan de salade volledig op voorhand maken. Houd eventueel een beetje dressing apart om extra bij je salade te doen wanneer je gaat eten. Tip: Leg de kerstomaten bovenop je salade en meng ze er nog niet onder als je de salade langer dan enkele uren op voorhand wilt klaarmaken.
- Bewaren: Deze salade bewaart 2 dagen in de koelkast.
Veel kookplezier!
Vind je dit gerecht helemaal geweldig? Check dan zeker eens volgende recepten.
- Noedelsalade met tofu
- Noedelsalade met scampi en rode kool
- Gebakken rijst met nori en zalm
- Instant noedelsoep
Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!
Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence
Noedelsalade met pindadressing
Ingrediënten
Voor de noedelsalade
- 130 g udonnoedels
- 2 wortelen geschild, in blokjes
- 1 rode paprika in blokjes
- 140 g edamame
- 1/3 komkommer in blokjes
- 2 stengels lente-ui in ringen
- 10 kerstomaten in vier gesneden
- 2 el sesamzaadjes
Voor de dressing
- 60 g pindakaas
- 2 el sojasaus
- 1 tl ahornsiroop
- 1 tl sesamolie
- 1 el rijstazijn
- 50 ml lauw water
- 1/4 tl gemberpoeder
- 1 el limoensap
- peper
Instructies
- Kook de udonnoedels gaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken.
- Snijd tijdens het koken van de noedels al uw groentjes.
- Meng de noedels met de wortel, paprika, edamame, komkommer, lente-ui en kerstomaten.
- Meng alle ingrediënten voor de dressing met de garde en giet onder de salade. Meng goed.
- Voeg de sesamzaadjes toe en meng nog een laatste keer. Serveer meteen of laat eerst een uurtje koud worden in de koelkast. Smakelijk!
5 Comments
Lieve Wouters
De pindadressing is subliem!
As Cooked By Ginger
oh dankjewel! 🙂
Sofie Van Ermengem
Lekker en niet moeilijk. Ik deed er scampi’s bij als avondmaal en bij de overschot van de salade een beetje mango voor de lunch de volgende dag, heerlijk!
Laura Dezutter
Héérlijk!!
As Cooked By Ginger
Yayy! Dankjewel!