Ga terug

Noedelsalade met pindadressing

As Cooked By Ginger
Een heerlijke, smaakvolle en gezonde noedelsalade met pindadressing. Een gerechtje dat je volledig op voorhand kan klaarmaken en op je werk mee kan uitpakken. Smakelijk!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Aziatisch
Porties 2 personen

Ingrediƫnten
  

Voor de noedelsalade

  • 130 g udonnoedels
  • 2 wortelen geschild, in blokjes
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 140 g edamame
  • 1/3 komkommer in blokjes
  • 2 stengels lente-ui in ringen
  • 10 kerstomaten in vier gesneden
  • 2 el sesamzaadjes

Voor de dressing

  • 60 g pindakaas
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl ahornsiroop
  • 1 tl sesamolie
  • 1 el rijstazijn
  • 50 ml lauw water
  • 1/4 tl gemberpoeder
  • 1 el limoensap
  • peper

Instructies
 

  • Kook de udonnoedels gaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken.
  • Snijd tijdens het koken van de noedels al uw groentjes.
  • Meng de noedels met de wortel, paprika, edamame, komkommer, lente-ui en kerstomaten.
  • Meng alle ingrediĆ«nten voor de dressing met de garde en giet onder de salade. Meng goed.
  • Voeg de sesamzaadjes toe en meng nog een laatste keer. Serveer meteen of laat eerst een uurtje koud worden in de koelkast. Smakelijk!
Trefwoord Noedelsalade