Lunch,  Voor- of bijgerecht

Salade van knolselder en appel

Een tijdje geleden was ik in de Delhaize aan het rond kuieren. Als ik tijd heb, doe ik dat namelijk graag. Op het gemakje de rayons aflopen en kijken welke producten ik nog niet ken of nog niet geproefd heb. Zo botste ik op de nieuwe broodmixen van Niamh. Zij hebben al goede mixen voor naambrood, foccacia en blini en nu dus ook voor brood. Degene met de naam ‘Crunchy Gold’ op trok meteen mijn aandacht. Die moet ik proeven!

Bij lekker brood hoort lekker beleg, natuurlijk. Ik wilde mijn schelletje kaas eens achterwege laten en iets specialers maken. Zo gezegd, zo gedaan. Ik maakte er een salade van knolselder en appel bij. Heel lekker in combinatie met het donker brood. Een toppertje én gezond!

Psst, de salade kan ook perfect dienen als bijgerecht. Lijkt me heel lekker om bij een barbecue te serveren.

Receptje? Receptje!

Benodigdheden:

200 g knolselder (al geschild)

1 grote appel

2 el rozijnen

75 g Griekse yoghurt

2 tl mosterd

zonnebloemolie

1 el witte wijnazijn

peper, zout

tuinkers

Niamh broodmix ‘Crunchy Gold’

Bereiding:

Maak het brood zoals aangewezen op de verpakking. Het kan zowel in de broodmachine als gewoon in de oven. Ik maakte het in de oven.

Rasp de knolselder. Liefst met een grovere rasp en niet te fijn, maar geen probleem als je dat niet hebt.

Snijd de appel in vier, verwijder het klokhuis en snijd de stukjes dan in hele fijne reepjes.

Doe de appel en de knolselder in een grote mengkom. Voeg de rozijnen toe. Meng de Griekse yoghurt met de mosterd, witte wijnazijn en een scheutje zonnebloemolie. Kruid met peper en zout en voeg toe aan de appel en knolselder. Meng en je salade is klaar.

Neem er een stevig stuk brood bij. Beleg het met de salade en werk af met wat tuinkers.

Héérlijk!

Laurence

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *