Lunch,  Super Healthy,  Voor- of bijgerecht

Bloemkoolcouscous

Bloemkoolcouscous. Dat klinkt natuurlijk een beetje gek, maar lekker, dat is het alvast wel. Het is eigenlijk gewoon rauwe bloemkool die tot korrels in de blender werd gepulseerd. Het is een gezonder alternatief voor couscous, rijst,… Ik was eerst een beetje sceptisch toen ik er voor het eerst over hoorde, maar nu ben ik helemaal fan. Deze combinatie is gewoonweg verrukkelijk. Het is zeker de moeite waard om het eens te proberen. Het leven is aan de durvers!

Dit gerechtje kan perfect dienen als gezonde lunch, maar ook als bijgerecht bij bijvoorbeeld een lekker stukje lams of biefstuk. Ideaal om mee uit te pakken bij een barbecue.

unnamed (3)

Benodigdheden, voor 2 personen:

1/2 bloemkool

1/4 komkommer, in blokjes

1 rode paprika, in blokjes zonder zaadjes

handvol kerstomaten

10 zwarte olijven, in stukjes

100 g feta, in blokjes

2 stengels pijpajuin, in schijfjes

handje pompoenpitten

enkele stengels verse munt

enkele stengels verse basilicum

sap van 1/2 appelsien

sap van 1/2 citroen

Optioneel: pitjes van 1/2 granaatappel

unnamed (4)

Bereiding:

Snijd de bloemkool in grote stukken, was ze en doe ze in de blender. Pulseer totdat er fijne kruimels ontstaan. Doe in een grote mengkom. Voeg de komkommer, paprika, kerstomaten, olijven, feta, pijpajuin en pompoenpitten toe. Snijd de verse munt en basilicum fijn en voeg toe. Doe het sap van de appelsien en citroen erbij en meng. Kruid met peper en zout, meng opnieuw en serveer in kommetjes. Werk eventueel af met de granaatappel.

unnamed (6)

Tip: Voeg de granaatappel niet op voorhand al toe aan je maaltijd. De pitjes geven veel smaak af en zorgen ervoor dat het gerecht te fel naar enkel granaatappel zou smaken.

Smakelijk!

unnamed (17)

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *