Lunch

Boerenboterham met gegrilde appel en mozzarella

Een heerlijk lunchgerechtje, dit. Niet te zwaar, fris door de appel en gewoon echt lekker. Het heeft me zelfs verbaasd wat betreft de smaak. Ik had niet verwacht dat ik het zó lekker zou vinden. Zeker voor herhaling vatbaar. Op dinsdagen eet ik vaak alleen. Het lief heeft meestal wacht dan, dus dan kan ik dingen maken die hij niet zo graag eet. Zoals warme appel bijvoorbeeld. Het lief gruwelt ervan, ik smelt ervoor. Ideaal dus om het te maken als hij niet aan tafel zit. Ik had nog wat appeltjes die niet meer lekker genoeg waren om zo te eten, dus ging ik ermee aan de slag. Ik keek even in de koelkast, et voila, deze lunch/avondmaal werd geboren.

IMG_6878

Benodigdheden, voor 1 persoon:

2 boterhammen naar keuze, ik nam 2 spelt boterhammen

1 appel

1 bol mozzarella

walnoten

honing

rucola of verse spinazie (ik verkies rucola denk ik)

peper

IMG_6879

Bereiding:

Snijd de appel in schijfjes. Ik liet de schil eraan. Verhit de grillpan en zorg ervoor dat hij heel heet is. Leg de stukjes appel erin. Snijd ondertussen de mozzarella in schijfjes. Schik het brood op een bord. Na een paar minuten kan je de appelschijfjes omdraaien. Leg er dan meteen de mozzarella op. Laat nu verder grillen totdat de mozzarella gesmolten is.

IMG_6877

Leg ondertussen een hoopje rucola (of spinazie wanneer je rucola toevallig op blijkt te zijn) op de boterhammen. Wanneer de kaas gesmolten is, schep je de appelschijfjes met de kaas erop uit de pan en schik je deze op de twee boterhammen. Strooi er wat walnoten over die je in stukjes breekt met je handen en werk af met honing en een beetje peper.

Zeer lekker.

Smakelijk!

IMG_6880

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *