Lunch,  Voor- of bijgerecht

Spinazie met feta en walnoten

Wat een heerlijke combinatie, dit. Echt een leuk bijgerecht. Perfect om te serveren met een stukje vlees of vis. Meer heeft een mens niet nodig. Ik zou het zelfs zonder iets extra kunnen eten, maar dat zal niet voor iedereen voldoende zijn denk ik. Wij aten het als ‘side dish’ bij een stukje zalm. Gezellig met z’n tweetjes een gezonde maaltijd eten. Dan ben ik een gelukkig mens. Nu, deze combo is ontstaan omdat ik met een overschot aan spinazie zat. Om één of andere reden kan je verse spinazie alleen maar in gigantische zakken krijgen en niet in kleinere porties. Nee, het is altijd meteen 500 g. Spinazie slinkt dan wel, maar dat is toch echt veel ineens. Dus dan zit je daarmee en ik vind het zo zielig om het dan rot te laten worden en weg te gooien. Experimenteren dan maar. En dan is het op dit bijgerechtje geëindigd. Lekker, lekker!

unnamed-2

Benodigdheden:

150-200 g spinazie, afhankelijk van hoeveel honger je hebt

1/3 blok (lactosevrije) feta

handvol walnoten

1 à 1,5 el sojasaus

peper

unnamed-3

Bereiding:

Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan op het vuur. Voeg de spinazie toe. Het lijkt heel veel maar het slinkt vrij snel, dus geen zorgen. Voeg de sojasaus toe en kruid met flink wat peper. Wanneer de spinazie gekrompen is, is hij klaar. Verkruimel de helft van de feta over de spinazie en laat enkele minuten mee aanstoven. Meng goed en schep in een serveerkom. Verbrokkel er de rest van de feta over. Snijd de walnoten grof en strooi deze er eveneens over en voilà, je gerecht is klaar. Snel, gemakkelijk en gezond!

Eet het als lunch, of met een stukje vlees of vis erbij. Of gewoon hoe jij het zelf wilt.

Bon appétit.

unnamed-19

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *