Ontbijt,  Snacks

Gepofte quinoa-repen

Jawel hoor, ik kom jullie op een maandagochtend redden met deze energierepen. Want ja, wie zit er op maandagochtend wél fris en monter achter zijn bureau. Not me, eerst een halfuurtje klagen over hoe kort het weekend weer was en duizend keer met mijn ogen knipperen omdat mijn vermoeide ogen mijn lenzen niet goed kunnen verdragen. Daarna, aan de slag 😉 Maar dus, ik had in een wilde bui gepofte quinoa gekocht in de supermarkt. Niet goedkoop, btw. Maar bon, ik had het dus gekocht maar had totaal geen idee wat ik er mee kon aanvangen. Mijn gedachten gingen voornamelijk richting dessertjes. Healthy dessertjes dan wel. Of ontbijt, power ontbijt. Na wat research op het internet, besloot ik mijn eigen versie van een energiereep te smaken, zodat mijn eeuwenoude rijstwafels als ontbijt achter mijn bureau op het werk eens in een ander jasje gestoken konden worden. Out with the old, in with the new. Al ben ik nogal autistisch en grijp ik waarschijnlijk terug naar de rijstwafels als de repen op zijn. Óf een yoghurtje óf bananenbrood. Ik ben niet helemaal smakeloos wat mijn ontbijt betreft 😉

Benodigdheden, voor ongeveer 15 repen:

25 g gepofte quinoa

18 dadels, ontpit

handje amandelen

chocoladedruppels

1 el kokospoeder

120 g pure chocolade

1 el kokosolie

Bereiding:

Snijd de dadels in grove stukken en mix ze in de blender tot een plakkerig beslag. Zorg ervoor dat je dadels zacht zijn. Zijn ze dit niet, week ze dan eerst een uurtje in water. Doe de gepofte quinoa in een mengkom, hak de amandelen grof en voeg deze ook toe. Voeg de chocoladedruppels en het kokospoeder toe en meng. Voeg de gemixte dadels toe en meng goed. Dit gaat het gemakkelijkst met je handen omdat je wel stevig moet kneden om alles gemengd te krijgen.

Neem een vierkante schotel en doe er bakpapier in. Stort het beslag erin, verdeel het gelijkmatig en druk het goed aan. Zet het in de koelkast.

Smelt de pure chocolade au bain-marie en voeg er 1 el kokosolie aan toe. Giet de gesmolten chocolade over het gekoelde beslag. Laat een uurtje opstijven in de koelkast en snijd nadien in repen. Je kiest zelf hoe groot of klein je de repen maakt.

Bewaar ze in een afgesloten doos in de koelkast.

Veel genot!

Laurence

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *