Ontbijt

Zoete broodrolletjes met appel en kaneel

Heb je zo’n typische ochtend waar je op je gemakje kan doen en gewoon lekker chillen in een comfy outfit? Dan is dit het ideale ontbijtje om te maken. Lekker zoet en ook wel een leuke optie voor de kindjes, moest je die ook nog ergens hebben rondlopen in je huis 😉

Ontbijten is zo’n ding dat ik met periodes wel en met periodes niet doe. Het blijft een eeuwige struggle. Zeker sinds de baby er is, is ontbijten de grootste uitdaging. Vaak komt het niet verder dan een tas koffie. Niet goed bezig, Ginger! Vandaag heb ik wel een kom fruit gegeten, dus ik heb toch wel weer een paar extra ontbijtpunten verdiend.

Het gerechtje van vandaag is echt super lekker, een beetje krokant en geef toe, appeltjes met kaneel… Het is en blijft gewoon verrukkelijk. Een heel gezond ontbijtje is het niet, aangezien er boter en suiker bij komt kijken, maar het is oh zo lekker! Ook een toppertje om te maken wanneer je een ontbijtje of brunch organiseert. Je gasten gaan niet teleurgesteld zijn, beloofd.

IMG_3651-2

Benodigdheden, voor 6 rolletjes:

6 witte boterhammen

3 el boter

6 el suiker

2 tl kaneel

2 appels

IMG_3649-2

Bereiding:

Snijd de appels in kleine blokjes. Het is niet nodig om ze te schillen, maar geen probleem als je dit liever wel doet. Meng vervolgens de suiker en de kaneel, schep 1 el bij de appeltjes en meng. Schep de kaneelsuiker over op een plat bord. Doe de boter ook op een plat bordje en laat ze smelten in de microgolfoven.

Verwarm de oven voor op 180°C en neem er een bakplaat bij waar je een vel bakpapier op legt.

IMG_3639-2

Je hebt nu een kom appelblokjes met een beetje kaneelsuiker. Een bordje gesmolten boter en een bordje kaneelsuiker. Snijd nu de korsten van de boterhammen. Wanneer je dit gedaan hebt ga je als volgt te werk:

  1. Rol met de deegrol je boterham plat.
  2. Leg aan één kant een handje appelblokjes en rol de boterham strak op.
  3. Haal dit rolletje door de boter en vervolgens door de kaneelsuiker.
  4. Leg het rolletje op de bakplaat.

Doe dit met alle zes de boterhammen en plaats het geheel dan 15 minuten in de oven. Hmmm, die geur! Gewoon echt té lekker.

Smakelijk!

Laurence

IMG_3647-2

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *