Chocolade,  Muffins & Gebakjes

Gepofte speltrepen

Gepofte spelt is sinds een tijdje een zeer populair product geworden. Het proeft een beetje naar Smacks maar dan zonder de suiker. Velen gebruiken het om granola mee te maken of eten het zo als minder zoete cornflakes. Ik vind het gewoon zo met melk echt lekker, maar af en toe mag het eens een beetje meer zijn, natuurlijk. Vandaar maakte ik deze repen met gepofte spelt en gepofte quinoa.

Spoiler: Not so healthy, maar wel heel lekker.

Je kan de gepofte spelt trouwens vinden bij Delhaize, in de rayon van de cornflakes. De gepofte quinoa ga je daar ook vinden. Zullen we aan de slag gaan?

Benodigdheden, voor 16 repen:

100 g gepofte spelt

50 g gepofte quinoa

60 g boter

60 ml agavesiroop

1 zakje vanillesuiker

80 g bruine suiker

1 flinke tl cacao

Afwerking: 75 g witte chocolade

Bereiding:

Laat de boter smelten op middelmatig vuur. Doe ondertussen de spelt en quinoa in een grote mengkom. Wanneer de boter gesmolten is, voeg je er de agavesiroop, vanille- en bruine suiker en de cacao aan toe. Smelt tot één geheel, laat één minuutje koken en haal van het vuur. Giet het meteen bij de spelt en quinoa en meng goed met een spatel zodat alle droge ingrediënten nat zijn.

Leg een vel bakpapier op de bodem van een vierkanten vorm van 23×23 cm (ongeveer) en vet de randjes lichtjes in. Stort de mengeling in de vorm en druk goed aan met de spatel. Zet 1-2 uurtjes in de koelkast en ontvorm.

Smelt de witte chocolade en sprenkel deze over het gebak. Laat opstijven in de koelkast en snijd vervolgens in 16 vierkantjes.

Smakelijk!

Laurence

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *