Ontbijt

Croissants met amandel en sinaasappel

In het weekend op het gemakje ontbijten, dat is toch één van de betere dingen in het leven. Het is iets dat bij ons alvast niet zoveel voorkomt, aangezien husband vaak van wacht is in het weekend en de momenten dat ie dat niet is, lijkt er altijd wel iets op de planning te staan. Als we dan een ochtend eens echt op het gemakje kunnen doen, dan maken we tijd voor een lekker ontbijtje.

Deze croissant met amandel en sinaasappel is exact zo één van die gerechtjes die dan extra goed smaken. Als één van jullie twee niet echt van zin is om zich aan te kleden en naar de bakker te gaan, dan kan je altijd het verse croissantdeeg van Danerolles in huis halen. Je ploft de bus open, rolt het deeg uit, rolt de croissants op en je bakt ze in de oven. Yum! Wij eten ze vaak met choco, maar deze keer deed ik er wat specialers mee. Omdat het niet altijd choco moet zijn, hé 😉 Volgen jullie mee?

Benodigdheden, voor 6 croissants:

1 x Danerolles Croissants Classic (vind je bij de zuivelafdeling)

60 g amandelmeel

40 g poedersuiker

1 ei

50 g boter, op kamertemperatuur

enkele druppels amandelextract

handvol amandelschilfers

1/3 pot sinaasappelconfituur

zeste van 1/4 sinaasappel

snuf zout

Bereiding:

Maak de croissants zoals aangegeven op de verpakking. Hier kan je een instructievideo zien, indien nodig. Smeer ze in met ei en bak ze 12 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Laat ze volledig afkoelen en maak ondertussen je amandelvulling door de boter los te kloppen met de elektrische garde. Voeg er het amandelmeel en de bloemsuiker aan toe, samen met een snufje zout. Meng en voeg dan het ei en het amandelextract toe. Meng tot één geheel, doe het in een spuitzak en laat rusten in de koelkast totdat je croissants afgekoeld zijn.

Snijd je croissants open en besmeer ze met een laagje sinaasappelconfituur. Spuit daarover een dikke streep amandelvulling en doe de croissant terug toe.

Smelt 3 el sinaasappelconfituur in een steelpan op middelmatig vuur. Eens gesmolten, smeer je er met een borsteltje de croissants mee in en strooi je er meteen wat amandelschilfers over. Bak 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Laat afkoelen en werk af met sinaasappelzeste en eventueel wat bloemsuiker, indien gewenst.

Laat ze smaken!

Laurence

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *