Comfortfood,  Pasta,  Veggie

Pasta mac ’n chili

Wat een verwarrende titel, am i right? Gaan we nu mac ’n cheese eten of gaan we chili eten? Weheeel.. We gaan eigenlijk chili eten met extra veel kaas en pasta. En het is TO DIE FOR. Comfortfood op haar best!

Het begon eigenlijk met ‘Too good to go’ – een app die voedselverspilling tegen gaat. Zij vroegen me om een festivalgerechtje te bedenken, liefst iets met chili. Zo gebrainstormd, zo gedaan en even later werd dit gerechtje geboren. Zullen we aan het koken slaan?

Benodigdheden, voor 2 personen:

240 g korte pasta naar keuze

1 ui

1 teen look

1 blik tomaten (400 g)

180 g rode kidney bonen (= uitgelekt gewicht)

120 g witte bonen (= uitgelekt gewicht)

500 ml groentebouillon

100 g geraspte cheddar

Kruiden: 1/2 tl chilipoeder, 1/2 tl komijn, snufje cayennepeper, peper en zout

olijfolie

Afwerking: Zure room, peterselie, geraspte emmentaler

Bereiding:

Versnipper de look en de ui. Neem er een grote pot bij en verhit er een flinke scheut olijfolie in. Voeg de look en ui toe en na enkele minuten de komijn, het chilipoeder en de cayennepeper. Bak één minuut mee en voeg meteen de bonen en het blik tomaten toe. Spoel het tomatenblik uit met water en giet dit water bij in de pot. Meng en kruid stevig met peper en zout.

Voeg de pasta toe aan het gerecht, alsook de bouillon. Meng, breng aan de kook en zet het vuur dan middelhoog zodat het gerecht wat kan verder pruttelen. Kook totdat de pasta gaar is (zie verpakking voor gaartijd).

Voeg de cheddar toe als de pasta gaar is, meng grondig door en kruid eventueel bij met peper en zout.

Dien op en werk af met een lepel zure room, wat emmentaler en enkele plukjes verse peterselie.

Laat het smaken!

Laurence

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *