Pasta mac ’n chili
Wat een verwarrende titel, am i right? Gaan we nu mac ’n cheese eten of gaan we chili eten? Weheeel.. We gaan eigenlijk chili eten met extra veel kaas en pasta. En het is TO DIE FOR. Comfortfood op haar best!
Het begon eigenlijk met ‘Too good to go’ – een app die voedselverspilling tegen gaat. Zij vroegen me om een festivalgerechtje te bedenken, liefst iets met chili. Zo gebrainstormd, zo gedaan en even later werd dit gerechtje geboren. Zullen we aan het koken slaan?
Benodigdheden, voor 2 personen:
240 g korte pasta naar keuze
1 ui
1 teen look
1 blik tomaten (400 g)
180 g rode kidney bonen (= uitgelekt gewicht)
120 g witte bonen (= uitgelekt gewicht)
500 ml groentebouillon
100 g geraspte cheddar
Kruiden: 1/2 tl chilipoeder, 1/2 tl komijn, snufje cayennepeper, peper en zout
olijfolie
Afwerking: Zure room, peterselie, geraspte emmentaler
Bereiding:
Versnipper de look en de ui. Neem er een grote pot bij en verhit er een flinke scheut olijfolie in. Voeg de look en ui toe en na enkele minuten de komijn, het chilipoeder en de cayennepeper. Bak één minuut mee en voeg meteen de bonen en het blik tomaten toe. Spoel het tomatenblik uit met water en giet dit water bij in de pot. Meng en kruid stevig met peper en zout.
Voeg de pasta toe aan het gerecht, alsook de bouillon. Meng, breng aan de kook en zet het vuur dan middelhoog zodat het gerecht wat kan verder pruttelen. Kook totdat de pasta gaar is (zie verpakking voor gaartijd).
Voeg de cheddar toe als de pasta gaar is, meng grondig door en kruid eventueel bij met peper en zout.
Dien op en werk af met een lepel zure room, wat emmentaler en enkele plukjes verse peterselie.
Laat het smaken!
Laurence
10 Comments
Helena
Dit stond vandaag op het menu en wauw, zo gemakkelijk en zo lekker! Plus maar 1 pot om af te wassen, altijd een bonus. Goedgekeurd door ons en de kindjes, gaan we zeker nog eens maken!
As Cooked By Ginger
Hoi Helena,
Super leuk om te horen. Doet me altijd extra veel plezier als de kindjes ook mee genoten hebben 🙂
Bedankt voor je berichtje!
Laurence
Famke
Suuuuperlekker gerechtje! Ik had wel wat te veel vocht volgens mij. Maar volgende keer probeer ik dat te fixen, want dit komt sowieso nog eens op tafel!
As Cooked By Ginger
Hi Famke!
Leuk te horen 🙂 Je kan het altijd wat langer laten inkoken om van het vocht af te geraken!
Groetjes,
Laurence
Lies
Fav go to comfortfood 🤤
As Cooked By Ginger
Ohh, zo leuk! 🙂
Claire
Dit hebben we al enkele keren gemaakt. We houden wel van pittig eten en zuiderse keukens, dit is een ideale combinatie. De hoop kaas nemen we er met plezier bij 😉
As Cooked By Ginger
Hoe meer kaas, hoe beter 😀
Pingback:
Pingback: