Chocolade,  Snacks

Notenrotsjes met witte chocolade

Deze titel mist een zeer belangrijk ingrediënt dat deze heerlijke notenrotsjes met witte chocolade van lekker naar verrukkelijk lekker brengt. Er zit namelijk rijstwafel in. Je zal dat misschien een beetje gek vinden, maar wacht tot je het geproefd hebt. ZO LEKKER! De combinatie van witte chocolade en noten, met dan af en toe een crunchy bite van de rijstwafel. Gewoon YUM! 

Deze snack is eigenlijk wat per ongeluk ontstaan. Ik had ijsjes gemaakt en probeerde eentje ervan te dippen in gesmolten witte chocolade. Je weet wel, een experimenteergevalletje. Het mislukte grandioos, dus daar zat ik plots met een overschot aan gesmolten chocolade. Hét moment om een nieuw experiment te beginnen, want no way dat ik zo’n hoeveelheid gesmolten chocolade de vuilbak in zou smijten. Maar, ik moest ook snel iets verzinnen voordat de chocolade terug zou stollen. Dus ik graaide wat noten en rijstwafels uit de kast, hakte alles grof en deed het bij de chocolade. Wat bleek? Jawel, een hit. Super lekker als snack of als zoetje bij de koffie. 

Oh, en heel gemakkelijk en leuk om te maken, met maar drie ingrediënten! Zullen we?

Benodigdheden, voor een 9 tal notenrotsjes:

150 g witte chocolade

100-120 g gemengde noten

2 rijstwafels

Bereiding:

Hak de noten grof en breek de rijstwafels in kleine stukjes. 

Doe de witte chocolade in een plastic mengkom en smelt in de microgolfoven (zie tips). 

Voeg de noten en rijstwafels toe aan de chocolade en meng heel goed. 

Leg een vel bakpapier op een bord en maak een 9 tal hoopjes van het mengsel. Zet een half uurtje in de koelkast en je notenrotsjes zijn klaar. 

Tips: 

  • Chocolade smelten: Wanneer je je chocolade in de microgolfoven smelt, dan doe je dit best in een plastic mengkom omdat dit de warmte beter geleidt en hierdoor je chocolade meer evenredig smelt. Zet per 30 seconden in en roer steeds tussendoor. 
  • Bewaren: Bewaar de notenrotsjes in een afgesloten doosje in de koelkast. Zo blijven ze een vijftal dagen goed.
  • Ingrediënten: Ik gebruikte gemengde noten, maar je kan ook bijvoorbeeld enkel met hazelnoten en amandelen werken of met de noten die jij het lekkerst vindt. Ik vind het persoonlijk lekker als er ook pistaches bij zitten. Dit combineert goed met de witte chocolade. Wat de rijstwafels betreft kan je ook variëren naar smaak. Ik gebruikte bijvoorbeeld rijstwafels met kaneel, maar je kan perfect de gewone gebruiken of de volkoren variant of dewelke je het lekkerst vindt. 

Laat het smaken!

Laurence

Zin gekregen in nog meer easy peasy gebakjes? Check dan zeker eens deze snelle vanilleyoghurt muffins of deze gepofte speltrepen. Je kan me natuurlijk ook nog altijd volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie.

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Notenrotsjes met witte chocolade

As Cooked By Ginger
Heerlijke notenrotsjes met witte chocolade en rijstwafel. Crunchy en zoet, dé ideale snack of zoetje bij de koffie.
Totale tijd 40 minuten
Gang Snack
Keuken Belgisch
Porties 9 notenrotsjes

Ingrediënten
  

  • 150 g witte chocolade
  • 100 à 120 g gemengde noten grof gehakt
  • 2 rijstwafels in kleine stukjes

Instructies
 

  • Smelt de chocolade in de microgolfoven (zie tips in het artikel).
  • Voeg er de grof gehakte noten en stukjes rijstwafel aan toe. Meng goed.
  • Leg een vel bakpapier op een bord en maak een 9 tal hoopjes van het mengsel.
  • Zet een half uurtje in de koelkast en eet op!
Trefwoord Chocolade, Rijstwafel, Walnoten

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept