Drank

Ice tea perzik

Vandaag is de start van een nieuwe maand. Het is alweer juni. Nieuwjaar lijkt nog maar 10 minuten geleden, maar oké. De tijd gaat snel, dat is niets nieuws. Ikzelf ben aan het aftellen, nog maar een goede drie maanden en ik stap in het huwelijksbootje. Ik kan niet wachten! Maar totdat het zover is, blijf ik lekker verder bloggen. Vandaag een lekkere verfrissing, iets om mee uit te pakken op tuinfeestjes of etentjes of een onderonsje met de vrienden. Je kan het ook gemakkelijk op voorhand maken in grote hoeveelheden. Als je koelkast groot genoeg is tenminste.

Ik ben niet echt iemand die veel frisdrank drinkt, maar een ice tea peach of green kan ik af en toe wel smaken. Niks leuker dan het een keertje zelf maken, toch? Je hebt beter onder controle hoeveel suiker je erin doet en je kan het afwerken met wat je maar wilt. Plus, het toont gewoon mooi op tafel. Het zal zeker een hit zijn bij je tafelgasten.

Benodigdheden, voor 1,5 liter:

4 perziken

120 g suiker

250 ml water

1,5 liter water

2 theezakjes (type earl grey)

Bereiding:

Snijd drie van de vier perziken in blokjes en doe ze in een pot samen met de 250 ml water en de suiker en breng aan de kook. Roer regelmatig totdat de suiker oplost. Zet het vuur middelhoog en laat koken totdat het een dikke, maar nog loperige, siroop wordt. Dit duurt ongeveer een kwartiertje. Laat dit afkoelen tot kamertemperatuur. Duw vervolgens door een zeef en vang de siroop op. 

Breng 1,5 liter water aan de kook en haal van het vuur. Laat de theezakjes ongeveer 5 min trekken. Niet langer, want dan krijgt je thee een te sterke smaak.

Zet de thee nu in de koelkast totdat hij relatief koud is. Neem er vervolgens een leuke fles van 1,5 liter bij. Doe er de siroop in, gevolgd door de thee en meng goed.

Snijd de vierde perzik in schijfjes, verdeel deze over glaasjes waar je ook ijsblokjes in doet. Giet er de ice tea bij en drink op! 

TIP: Werk eventueel af met munt of basilicum.

Heerlijk verfrissend.

Enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *