Drank

Ice tea perzik

Vandaag is de start van een nieuwe maand. Het is alweer juni. Nieuwjaar lijkt nog maar 10 minuten geleden, maar oké. De tijd gaat snel, dat is niets nieuws. Ikzelf ben aan het aftellen, nog maar een goede drie maanden en ik stap in het huwelijksbootje. Ik kan niet wachten! Maar totdat het zover is, blijf ik lekker verder bloggen.Vandaag een lekkere verfrissing, iets om mee uit te pakken op tuinfeestjes of etentjes of een onderonsje met de vrienden. Je kan het ook gemakkelijk op voorhand maken in grote hoeveelheden. Als je koelkast groot genoeg is tenminste.

Ik ben niet echt iemand die veel frisdrank drinkt, maar een ice tea peach of green kan ik af en toe wel smaken. Niks leuker dan het een keertje zelf maken, toch? Je hebt beter onder controle hoeveel suiker je erin doet en je kan het afwerken met wat je maar wilt. Plus, het toont gewoon mooi op tafel. Het zal zeker een hit zijn bij je tafelgasten.

Benodigdheden:

4 nectarines, oh ja even vermelden dat ik nectarines gebruikte ipv perzikken

150 g suiker

240 ml water

1,5 liter water

3 theezakjes, gewone basisthee

Bereiding:

Snijd de nectarines in blokjes en doe in een pot die je op het vuur zet. Voeg de 240 ml water en de suiker toe en breng aan de kook. Roer regelmatig zodat de suiker oplost. Zet het vuur op gemiddelde stand en laat koken totdat het een dikke, maar nog loperige, siroop wordt. Laat ongeveer 30-60 minuten afkoelen. Duw het mengsel door een zeef en vang de siroop op.

Breng 1,5 liter water aan de kook en haal van het vuur. Laat de drie theezakjes ongeveer 5 min trekken. Niet langer, want dan krijgt je thee een te sterke smaak. Als je geen zakjes hebt, maar met losse thee werkt, dan zijn twee houdertjes tot de helft gevuld voldoende. Het is belangrijk dat je thee niet te sterk smaakt.

Zet de thee nu in de koelkast totdat hij relatief koud is. Voeg de siroop toe en meng goed. Dien op met wat stukjes nectarine, een blaadje munt, ijsblokjes en een leuk rietje.

Heerlijk verfrissend.

Enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *