Chocolade,  Koekjes

Zondag bakdag: M&M koekjes

Oké, hold up, we moeten het echt eerst even hebben over hoe belachelijk lekker deze koekjes zijn. Ze zijn boterachtig, zacht, super dik en stevig en mega lekker.

Er zijn twee dingen die ik niet in huis mag halen omdat ik er gewoonweg niet van af kan blijven. M&M’s met noot en kinderbueno’s. Alleen had ik even een zwak moment in de winkel en besloot ik beide (!!) te kopen. Eenmaal thuis dacht ik ‘what have I done’ en besloot ik de kinderbueno’s maar meteen op te eten. Probleem opgelost. Met de M&M’s had ik andere plannen en ik besloot er koekjes mee te bakken. Die ik vervolgens ook grotendeels zelf heb opgegeten. Oeps.

Ach ja, het was een goed plan, de uitvoering was minder. Van het plan dan, niet van de koekjes. Die zijn verrukkelijk!

Benodigdheden, voor ongeveer 18 koekjes:

115 g boter, zacht en in blokjes

75 g bruine suiker

75 g blonde suiker

1 ei

250 g patisseriebloem

1/2 tl bicarbonaat

snuf zout

60 g pure chocolade

80 g M&M’s met noot

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de boter samen met de bruine en blonde suiker op met de elektrische garde. Voeg het ei toe en klop tot één geheel. Voeg de bloem, bicarbonaat en het zout toe. Meng even met de spatel en klop dan verder met de elektrische garde.

Hak de chocolade grof en voeg toe aan het beslag, samen met de M&M’s. Kneed met je handen tot één geheel.

Neem er de bakplaat bij en leg er een vel bakpapier op. Rol balletjes van het deeg. Gebruik ongeveer één eetlepel per balletje. Druk ze heel lichtjes plat (niet te veel) en bak 10-12 minuten of totdat de randjes goudbruin zijn.

Laat afkoelen en eet op!

Zin gekregen in nog meer lekkers? Check dan zeker de rest van de koekjes die ik voor jullie in petto heb.

Er is ook een toffe video van deze koekjes. Je kan dit bekijken op mijn Instagrampagina!

Liefs,

Laurence

2 Comments

  • Sarah

    Heel lekker. En zo snel klaar. Ik hou wel van een recept waar je niet de grote keukenrobot voor moet boven halen. Ik heb er een mengeling van gewone m&ms en stukjes chocolade in gedaan. Ook iets langer in de oven omdat mijn man graag krokante koekjes wilt 🙂 Een succes bij heel ons gezin. Ik ga ze zeker nog maken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *