Chocolade,  Feestdagen,  Muffins & Gebakjes

Cake pops

Wat een lekkere treat, deze cake pops. Super tof om te maken en ze zien er bovendien heel erg leuk uit. Een ideale zoetigheid om mee te trakteren. Of dat nu op het werk of de klas van je kind is, iedereen gaat hier vrolijk van worden.

Mix & match

Je kan het design volledig aanpassen aan de leeftijdscategorie of gelegenheid waarvoor je ze maakt. Dat is het leuke eraan. Zo maakte ik er bijvoorbeeld een paar voor de kindjes met roze sprinkles en vlinders erop en de rest voor kerst. Ik vond gouden chocolade koffiebonen bij Delhaize en ik dacht: Die wil ik heel graag gebruiken bij het kerstdessert of het toetje bij de koffie. Zien ze er niet super feestelijk uit? De gouden chocoladebonen zijn super mooi en geven meteen die feestelijke toets aan je cake pop én ze zijn echt heel lekker.

Ik vond de cake, chocolade en alle versieringen bij Delhaize, die een super leuk en uitgebreid feestassortiment hebben. Love it!

Wat heb je nodig?

  • Een vier vierden cake van het Delhaize merk: Deze is 500 g, als je dus beslist een andere te kopen, zie dan dat je altijd aan die 500 g komt zodat de verhoudingen blijven kloppen.
  • Roomkaas: type Philadelphia natuur
  • Bloemsuiker
  • Chocolade melts: dat zijn deze van Dr. Oetker die ik gebruik, deze smelten egaal en stollen minder snel waardoor je niet gehaast moet werken. Ze geven ook een mooi egaal effect aan je cake pop.
  • Brésiliennenootjes
  • Een doosje gouden koffiebonen: Ik vond ze bij Delhaize en ze zijn van het merk ‘De Klok’
  • Andere versiering indien gewenst.
  • Lollypop stokjes
  • Piepschuim of iets anders om de cake pops in te prikken

Wat moet je doen?

Je hebt er wat geduld voor nodig, maar ze zijn verder niet moeilijk om te maken. Je begint met het verkruimelen van de cake. Dit kan je gewoon met je handen doen. Verkruimel tot fijne kruimels. Vervolgens meng je de roomkaas en de bloemsuiker tot een glad geheel. Dit doe je best kort en krachtig met de garde.

Giet bij de cake en meng heel goed. Dan mag je ongeveer 20 balletjes rollen van het deeg. Rol stevig en leg ze op een vel bakpapier op een groot bord. Prik in ze allemaal een gaatje met een lollypop stokje en zet 30 minuten in de koelkast.

Smelt vervolgens een klein beetje chocolade. Dip de stokjes hierin en prik ze in de balletjes. Zet opnieuw een half uurtje in de koelkast zodat de stokjes gefixeerd zijn in de balletjes en ze niet loskomen wanneer je de balletjes in de chocolade dipt.

Smelt dan de chocolade zoals aangegeven op de verpakking en giet over in een kleine kom (waardoor de chocolade diep genoeg komt dat je gemakkelijk de cake pops erin kan dippen). Zet je versieringen klaar.

Ik zette een kommetje met brésiliennenootjes klaar en de gouden bonen. Dan zette ik ook nog gekleurde sprinkles en vlindertjes klaar om er een paar vrolijke voor de kids te maken.

Draai de cake pops door de chocolade, laat uitlekken en versier dan met versiering naar keuze. Ik dipte ze in de brésiliennenootjes en versierde dan op verschillende manieren met de gouden bonen. Je kan er op los experimenteren en ze allemaal anders maken 🙂 In een stuk piepschuim prikken en een klein uurtje laten opstijven en je bent klaar.

Veel plezier ermee en laat het smaken!

Check de receptenkaart onderaan voor het exacte recept.

Tips:

  • Versiering: Laat je creativiteit de vrije loop en versier hoe je zelf wilt. Regenboog sprinkles, figuurtjes, chocolade, nootjes,.. Je kan alles gebruiken wat je maar wilt.
  • Chocolade: Ik gebruik dus deze smelt chocolade die gegarandeerd een egaal en glad resultaat zal geven. Heel handig om deze te gebruiken.
  • Op voorhand maken: Het is belangrijk dat je voldoende tijd uitrekent om de cake pops te maken. Ze bewaren ook goed waardoor je ze gerust een dagje voordien kan maken.
  • Bewaren: Bewaar de cake pops in een afgesloten doos op een koele plek of in de koelkast.
  • Kidsproof: Ze zijn heel leuk om met de kindjes te maken en ze kunnen bijna elke stap zelf. Cake verkruimelen, balletjes rollen, dippen in chocolade en versieren. Heerlijk om creatief met hun aan de slag te gaan hiermee!

Word je helemaal vrolijk van gebakjes zoals deze? Check dan zeker eens volgende lekkernijen.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Cake pops

As Cooked By Ginger
Super lekkere en feestelijke cake pops met vanillecake en pure chocolade. Een plezier om te maken én om te eten.
Voorbereidingstijd 1 uur 30 minuten
Bereidingstijd 1 uur
1 uur
Totale tijd 3 uur 30 minuten
Gang Chocolade, Dessert, Gebak
Keuken Amerikaans, Belgisch
Porties 20 Cake pops

Equipment

  • 20 lollypopstokjes
  • 1 stevig stuk piepschuim

Ingrediënten
  

  • 1 vier vierdencake 500 g
  • 100 g roomkaas type Philadelphia
  • 120 g bloemsuiker
  • 400 g smeltchocolade opgedeeld in 350 & 50 g
  • brésiliennenootjes of andere versiering naar keuze
  • gouden chocolade koffiebonen of andere versiering naar keuze

Instructies
 

  • Verkruimel de cake met je handen tot fijne kruimels boven een ruime mengkom.
  • Meng apart de roomkaas en de bloemsuiker kort en krachtig met de garde tot je één lopend geheel krijgt. Voeg toe aan de cake en meng heel goed.
  • Rol 20 balletjes van het deeg en leg ze op een vel bakpapier op een groot bord.
  • Prik met een lollypopstokje in elke balletje een gaatje in en zet 30 minuten in de koelkast.
  • Smelt 50 g van de smeltchocolade. Dip er een lollypopstokje een 2-3 tal cm in en steek het in een balletje. Herhaal tot elk balletje een stokje heeft. Zet in de koelkast voor 30 minuten zodat de stokjes gefixeerd kunnen worden aan het balletje.
  • Smelt de rest van de chocolade. Dip er de balletjes in, klop wat af/laat uitlekken en dip dan in je versieringen. Ik dipte ze bvb in brésiliennenootjes en werkte af met de gouden bonen. Versier naar eigen creativiteit.
  • Prik de cake pop als je klaar bent met versieren in het stuk piepschuim en werk verder tot ze allemaal klaar zijn. Laat een klein uurtje opstijven op het aanrecht en je cake pops zijn klaar. Smakelijk!

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept