Cake & Taart,  Chocolade

Zondag Bakdag: Witte chocoladetaart met pecan-popcorn

Dit is zo één van die taartjes die beter wordt door even te ’trekken’. De eerste dag was ie ‘hmmmm heerlijk’. Maar de tweede en derde dag was ie ‘Oh my God, verrukkelijk’. Vanaf dan denk ik dat het terug bergaf gaat en zou ik er niet meer van eten, maar hé, zo lang trekt de taart het toch niet. Daar is ze veel te lekker voor.

Mascarpone, witte chocolade en roomkaas. Een prachtige combinatie, zeker met de popcorn met ahornsiroop en pecannoten bij. Om de bodem van koekjes niet te vergeten.

Kortom, aan de slag, bakken maar en vooral: Genieten!

Benodigdheden:

250 g petit beurre koekjes

100 g boter

250 g witte chocolade

150 g roomkaas

170 ml volle room

250 g mascarpone

2 repen witte chocolade

Popcorn: je vindt de benodigdheden hier.

Bereiding:

Doe de petit beurre koekjes in de blender en mix tot fijne kruimels. Voeg er de 100 g boter aan toe die je eerst gesmolten hebt in de microgolfoven. Meng goed en stort in een bakvorm van 24 cm. Ik deed een bakvel op de bodem van de vorm, maar niet aan de randen. Druk stevig aan met je handen en zet het geheel in de koelkast.

Smelt de chocolade au bain-marie en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Neem er de elektrische garde bij en klop de volle room stijf. Meng de roomkaas en mascarpone met de elektrische garde tot een fluffy geheel. Voeg er de slagroom aan toe en meng er voorzichtig onder met de spatel. Voeg er vervolgens de afgekoelde witte chocolade aan toe en meng tot één glad geheel. Snijd de twee repen witte chocolade in stukjes en voeg toe aan het mengsel. Meng en giet alles over de koekjesbodem. Laat een nachtje in de koelkast staan (minimum zes uur ongeveer).

De bereiding van de popcorn vind je in deze blogpost. Ik maakte de popcorn wanneer de taart een tweetal uurtjes in de koelkast had gestaan zodat je de popcorn er nog een beetje kan in drukken. Laat de taart vervolgens volledig stijf worden en nadien: Genieten!

Liefs,

Laurence

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *