Ovenschotels,  Vis

Vispannetje met zalm en kabeljauw

We gaan voor een klassiek gerechtje vandaag, namelijk een vispannetje. Een heerlijke ovenschotel met verschillende soorten vis en schaaldieren en roomsaus, geserveerd met een smeuïge puree. Heerlijk genieten, toch. Zeker bij koud weer. Koud weer buiten = een heerlijke, warme ovenschotel binnen.

Ik hield het vispannetje simpel, met enkel zalm, kabeljauw en garnaaltjes. Ik kocht mijn producten bij Delhaize, omdat zij continu bezig zijn met zichzelf en hun producten te verbeteren. Zo vers mogelijk, minder zout, minder suiker,… Ze zijn van het idee: Dat is allemaal goed, maar het kan nòg beter waardoor ze zichzelf blijven verbeteren. I like! Zo is de zalm ultra vers, gevangen in Schotland en gevoed met 100% natuurlijke voeding en de kabeljauw is met de lijn gevist met respect voor de natuur en ze ligt bovendien binnen 48u in de winkel. I-de-aal, toch?

Met de zekerheid dat ik voor kwaliteitsvolle producten ging, begon ik aan mijn vispannetje. Een echte klassieker, maar toch de allereerste keer dat ik het zelf klaarmaakte. Het wordt door veel mensen op veel verschillende manieren gemaakt (zo vertelde het internet me), dus ik deed er een beetje mijn eigen ding mee. Ginger-style. Komt ie!

Benodigdheden, voor 4 personen:

200 g zalmfilets

300 g kabeljauwhaasje

150 g garnaaltjes

250 ml witte wijn

1 visbouillonblokje

1 tl currypoeder

400 ml light room

3 el verse peterselie

2 el verse bieslook

4 wortelen

1 sjalot

200 g emmentaler

boter

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de wortelen en snijd in kleine blokjes. Versnipper de sjalot. Verhit een flinke klont boter in een sauspan op het vuur en stoof er de sjalot en wortel in aan. Kruid met peper, zout en currypoeder. Voeg na een kleine vijf minuten de witte wijn toe en het bouillonblokje. Laat wat uitkoken en voeg dan de room toe, samen met de verse peterselie en bieslook. Kruid stevig met peper en zout. Zet het vuur lager en laat een tiental minuten indikken.

Snijd de vis in stukken. Beboter een ovenschaal lichtjes en leg er de stukken vis in. Verdeel er de garnaaltjes over en giet er vervolgens de saus overheen. Verdeel de kaas over de schotel en zet het geheel 25 minuten in de oven.

Serveer met puree.

Smakelijk!

Laurence

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *