Ovenschotels,  Vlees

Courgettebootjes met gehakt en tomaat

Met courgette kan je alle kanten uit. Het heeft op zichzelf niet zo heel veel smaak, maar je kan het eindeloos combineren. Thuis aten wij niet zo vaak courgette, enkel als soep, maar verder niet echt. Ik denk omdat de mama niet zo’n fan is. Ikzelf daarentegen heb het áltijd in de koelkast liggen. Vorige week zat ik in de trein op weg terug naar huis, uitgehongerd as usual en ik was aan het denken waar ik zin in had. Iets met gehakt. Ok, courgette dan eens proberen? Ok, een bootje maken dan? Ok, ok, ok! Ik begon te koken en had eerst in gedachten het gehakt wat droger te laten en er dan goed wat kaas, cheddar of mozzarella, op te doen, maar tijdens het koken zelf begon ik andere ideeën te krijgen en werd deze lekkere maaltijd geboren. Een topper!

IMG_3873

Benodigdheden, voor 2 personen:

2 courgettes

400 g puur rundsgehakt

3  tomaten

1 kleine ui

1 dikke teen look

scheut rode wijn

parmezaan

rozemarijn, oregano, basilicum, tijm

peper, zout, olijfolie

IMG_3878

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C. Was de courgettes en snijd ze in de lengte in twee. Lepel het vruchtvlees er een beetje uit. Leg ze op de bakplaat met de binnenkant naar boven, besprenkel met olijfolie en kruid met peper, zout en rozemarijn. Zet ze in de oven voor 30 minuten.

IMG_3877

Verhit vervolgens een scheut olijfolie in de pan en stoof de versnipperde ui en look aan. Voeg na enkele minuten het gehakt toe en bak aan. Blus nu met een flinke scheut rode wijn. Laat de alcohol er uit koken en snijd terwijl de tomaten in kleine blokjes. Wanneer de wijn uitgekookt is, voeg je de tomaten toe en kruid je met peper, zout en een snufje oregano, basilicum en tijm. Laat koken zodat het wat kan indikken. Rasp ondertussen alvast de parmezaan.

IMG_3875

Haal de courgettes uit de oven. Schep er het gehakt-tomaatmengsel in en werk af met zoveel parmezaan je zelf wilt.

Heel erg lekker! Enjoy!

IMG_3876

7 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *