Muffins & Gebakjes,  Snacks

Popcorn met ahornsiroop en pecannoten

Snack-time! Een flinke doos popcorn, dat kan af en toe wel eens smaken. Het is niet iets dat ik wekelijks of zelfs maandelijks eet, maar af en toe kan ik het wel lusten. Als ik naar de film ga, wat zelden zal gebeuren, neem ik altijd popcorn. ALTIJD. Omdat ik vind dat je nergens zo lekkere popcorn kan krijgen, dan in de bioscoop. Dat kan ook gewoon zijn omdat ik het nog nooit elders gekocht en geproefd heb, hoor.Die gedachte kwam recent in me op en daarom probeerde ik zelf nog eens een zoete variant te maken. Zeer geslaagd, al zeg ik het zelf.

unnamed

Benodigdheden, voor 2 personen:

50 g maïskorrels voor popcorn

grote handvol pecannoten

4 el ahornsiroop

4 el bruine suiker

1,5-2 el boter

Bereiding:

Pof de maïskorrels tot popcorn. Ik doe dit gewoon door de korrels in een glazen kom te doen, de kom af te dekken en dan de microgolfoven in voor een paar minuutjes (of totdat je amper nog iets hoort ploffen). Verwijder de overblijvende maïskorrels en zet de popcorn apart. Rooster pecannoten op het vuur en snijd ze hierna in grove stukken. Verhit de ahornsiroop, boter en bruine suiker op het vuur en blijf roeren totdat het wat stroperig wordt. Doe de popcorn en de pecannoten in een grote kom en voeg de siroop toe. Meng alles heel goed. Doe het geheel in een ovenschaal en zet nog ongeveer 10 minuten op 180°C in de oven.

Laat het geheel afkoelen en je bent klaar om van een heel lekkere popcorn te genieten. Filmpje op play en genieten maar!

unnamed-7

 

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *