Cake & Taart,  Fruit

Zondag bakdag: Citroen-yoghurt cake

Wat een lekkere cake! Fluffy, smeuïg en zacht met een subtiele citroensmaak. Overgoten met een lekker citroenglazuur en afgewerkt met wat citroenzeste. Lekker, écht lekker (insert Limburgs accent). Het maanzaad dat in de cake zit, zorgt voor een extra leuke toets. 

Ik liet de cake aan de buren proeven – een extra checkske kan nooit kwaad – en de cake kon zowel groot als klein bekoren. Dàt hoor ik nu eens graag, se. Zullen we eraan beginnen? 

Benodigdheden:

300 g bloem

280g suiker

2 zakjes vanillesuiker

300 g sojayoghurt

3 eieren

175 ml zonnebloemolie

2 tl bakpoeder

1 snufje zout

de zeste en het sap van 1 citroen

2 el maanzaad

Afwerking: 150 g bloemsuiker, 4 el citroensap, zeste van 1/2 citroen

Bereiding:

Verwarm de oven op 180°C.

Meng de suiker, de vanillesuiker en de eieren tot een schuimig, gelig beslag. Voeg vervolgens de yoghurt toe en meng. Hierna giet je er de zonnebloemolie bij en meng je alles tot een mooi geheel.

Voeg de zeste en het sap van de citroen toe. Meng, zeef de bloem boven de kom en voeg er meteen ook het bakpoeder en zout aan toe. Meng tot één glad geheel. Voeg het maanzaad toe en roer een laatste keer goed door.

Vet een langwerpige cakevorm in, leg er eventueel een stukje bakpapier in om het ontvormen te vergemakkelijken en stort het beslag in de vorm. Bak 50 minuten of totdat je prikker er proper uitkomt.

Laat de cake volledig afkoelen en ontvorm. Meng de bloemsuiker met het citroensap – voeg het sap lepel per lepel toe en meng tussendoor, stap als je de gewenste dikte bereikt hebt – en giet over de cake. Werk af met wat extra citroenzeste.

Héérlijk genieten.

Enjoy your sunday!

5 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *