Cake & Taart,  Fruit

Zondag Bakdag: Bosbessencake

Er staat een lekkere en smeuïge bosbessencake op het menu vandaag. Vanillecake op basis van zonnebloemolie met de frisse smaak van bosbessen. I like! 

Ik ben een echte cake-eter. Als er bijvoorbeeld een cake en een biscuit of andere taart op tafel staat, dan ben ik vaker geneigd om voor de cake te kiezen. Tenzij er donuts of Berlijnse bollen in de ruimte aanwezig zijn, die krijgen àltijd voorrang. Oepsie, dat van guilty pleasures. 

Deze cake is snel in elkaar geflanst en dan is het gewoon nog even de oven haar werk laten doen en geduld hebben tot de cake is afgekoeld. Dat laatste zal nog het moeilijkste zijn… 

Benodigdheden:

300 g bloem

50 g amandelmeel

225 g suiker

2 zakjes vanillesuiker

200 ml zonnebloemolie

3 eieren

175 ml melk

200 g bosbessen

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de olie, eieren, suiker en vanillesuiker tot een schuimig beslag met de garde. Meng de gezeefde bloem met het amandelmeel en voeg toe in drie keer, afwisselend met de melk en meng steeds goed tussen elke stap. Voeg de bosbessen toe en spatel deze voorzichtig onder het beslag.

Vet een bakvorm van 22 cm in en stort het beslag erin. Zet de cake 50 minuten in de oven of totdat een prikker er proper uitkomt.

Laat de cake een kwartiertje afkoelen, ontvorm en laat volledig afkoelen. Werk eventueel af met wat poedersuiker en…. Laat het smaken!

Enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *