Cake & Taart,  Fruit

Zondag Bakdag: Ovenpannenkoek

Van tijd tot tijd mogen we het onszelf eens gemakkelijk maken, hé. Dat gaan we vandaag doen met deze ovenpannenkoek. Want laten we eerlijk zijn.. Pannenkoeken zijn super lekker en het deeg is ook snel klaar, maar ze bakken vraagt toch even tijd en aandacht. Dat is natuurlijk allemaal gezellig en zeker leuk om te doen, maar als je eens een keertje geen zin hebt om pannenkoeken te bakken maar wel zin hebt om ze te eten, dan is er dus deze ovenpannenkoek om je uit de nood te helpen. Ideaal!

Hoe maak je het? Volg maar even mee!

Benodigdheden, voor 1 grote ovenpannenkoek:

540 g bloem

1 el bakpoeder (afgevlakte lepel, niet te veel nemen)

4 el suiker

2 zakjes vanillesuiker

snufje zout

600 ml melk

2 eieren

160 g boter, gesmolten

125 g bosbessen

125 g frambozen

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C en neem er je bakplaat bij (eentje met randjes) en bedek deze volledig met bakpapier.

Zeef de bloem en voeg er het bakpoeder, de suiker, vanillesuiker en het zout aan toe. Meng en voeg de melk, gesmolten boter en de eieren toe. Meng tot een glad geheel en giet het beslag in de bakplaat. Verdeel er het fruit over en druk het er wat in.

Bak 15 minuten en laat het smaken.

TIP: Ik vind hem koud het lekkerst. Liefst met wat extra rood fruit en ahornsiroop erbij. Yum!

Laurence

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *