Cake & Taart,  Fruit

Zondag Bakdag: Bananenbrood met walnoten

Bananenbrood, het moet één van de populairste healthy gebakjes van het moment zijn. Toch moet ik eerlijk zijn en mededelen dat ik het vaak gewoon echt niet lekker vind. Ik heb verschillende versies op de blog staan die ik wel lekker vind en af en toe wel lust als ontbijt, maar over het algemeen is het vaak niet smakelijk, toch? En bananenkoekjes of – pannenkoeken, brrrr dat lust ik al helemààl niet.

Dus ik dacht, waarom proberen we niet gewoon nog eens zo’n bananenbrood te maken maar dan met alles erop en eraan. Ja tegen de suiker, ja tegen de bloem en ja tegen de olie. Kom maar op met die calorieën. I ain’t scared!

Benodigdheden:

350 g spelt bloem

1 flinke tl bakpoeder

1/2 tl zout

1 ei

250 g suiker

120 ml zonnebloemolie

2 el melk

1 zakje vanillesuiker

3 overrijpe bananen

100 g walnoten, grof gehakt

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Zeef de bloem en meng met het bakpoeder en zout. Neem een tweede mengkom en doe hier het ei, de suiker, vanillesuiker en zonnebloemolie in en meng met de garde. Zet apart.

Pel de drie bananen en doe ze in de foodprocessor of blender. Mix tot een volledige gladde massa. Voeg er de melk aan toe.

Voeg nu eerst het suikermengsel toe aan de droge ingrediënten. Meng en voeg dan de bananen toe. Doe er als laatste nog de walnoten bij en meng deze eronder.

Stort het geheel in een rechthoekige taartvorm (of broodvorm) en zet het geheel 60-80 minuten in de oven. Prik er na 60 minuten even in en zet bij totdat het gaar is. Probeer vanaf 50-60 minuten het bananenbrood af te dekken (bvb met aluminiumfolie) zodat de bovenkant niet aanbrandt.

Een hele zachte en fluffy cake. Top!

Smakelijk,

Laurence

14 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *