Cake & Taart,  Fruit

Havermout-bosbessentaartje

Dit is écht een toppertje! Serieus. Dit taartje was op 2,5 dagen op en enkel het lief en ik hebben ervan gegeten. We konden er gewoon niet van af blijven. Heerlijk, toch? Ik geniet er altijd van als andere mensen genieten van iets dat ik gemaakt heb. Veel mensen zullen dat wel een zalig gevoel vinden en met dit taartje bereik je dat zeker en vast. Met rode vruchten zit je sowieso altijd goed. Ik denk niet dat ik ooit al iemand ben tegen gekomen die géén rode vruchten lust. Echt nog nooit. Enkel mensen die er allergisch aan zijn en dat is gewoon balen. Maar bon, het lief en ik zijn dat niet, dus ik begon eraan. En wat een vingerlikkend eindresultaat. Een must-try!

Benodigdheden:

Voor de korst en crumble: 

120 g boter, gesmolten

140 g (glutenvrije) bloem

110 g havermout

100 g suiker

45 g lichtbruine suiker

snufje zout

Voor de bosbessenlaag: 

300 g bosbessen

75 g suiker

sap van 1/2 citroen

2 tl (glutenvrije) bloem

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C.

Meng voor de korst en de crumble alle droge ingrediënten en meng. Let erop dat je de bloem eerst zeeft. Voeg de gesmolten boter toe en meng zodat alles onder de boter zit. Neem een taartvorm van 20 cm doorsnede en bekleed de bodem met bakpapier. Beboter de randen van de bakvorm lichtjes. Doe iets meer dan de helft van het mengsel op de bodem en druk goed aan. Zet apart.

image

Doe de bosbessen in een kom en voeg de suiker, het citroensap en de bloem toe. Ik had net niet genoeg bosbessen dus ik voegde er nog wat gemengde rode vruchten uit de diepvries aan toe. Meng alles en schep uit over de korst. Verdeel gelijkmatig en doe er dan de rest van het havermoutmengsel over voor de crumble. Je kan er een beetje in knijpen als je wat grotere korrels wilt maken.

image

Zet in de oven voor 50 minuten. Laat volledig afkoelen voordat je er van eet.

Heerlijk.

Geniet van zondag bakdag!

image

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *