Cake & Taart,  Fruit

Havermout-bosbessentaartje

Dit is écht een toppertje! Serieus. Dit taartje was op 2,5 dagen op en enkel het lief en ik hebben ervan gegeten. We konden er gewoon niet van af blijven. Heerlijk, toch? Ik geniet er altijd van als andere mensen genieten van iets dat ik gemaakt heb. Veel mensen zullen dat wel een zalig gevoel vinden en met dit taartje bereik je dat zeker en vast. Met rode vruchten zit je sowieso altijd goed. Ik denk niet dat ik ooit al iemand ben tegen gekomen die géén rode vruchten lust. Echt nog nooit. Enkel mensen die er allergisch aan zijn en dat is gewoon balen. Maar bon, het lief en ik zijn dat niet, dus ik begon eraan. En wat een vingerlikkend eindresultaat. Een must-try!

Benodigdheden:

Voor de korst & crumble

120 g boter, zacht en in blokjes

140 g patisseriebloem

110 g havermout

100 g lichtbruine suiker

45 g suiker

snufje zout

Voor de bosbessen:

300 g bosbessen

60 g suiker

sap van 1/2 citroen

2 tl maïszetmeel

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C.

Meng voor de korst en de crumble alle droge ingrediënten en meng. Voeg de boter toe en kneed tot een kruimelachtig deeg. Neem een taartvorm van 20 cm doorsnede en bekleed de bodem met bakpapier. Beboter de randen van de bakvorm lichtjes. Doe iets meer dan de helft van het mengsel op de bodem en druk goed aan.

Doe de bosbessen in een kom voeg de rest van de ingrediënten toe. Meng goed en schep uit over de korst. Verdeel gelijkmatig en doe er dan de rest van het havermoutmengsel over voor de crumble. Je kan er een beetje in knijpen als je wat grotere deegkorrels wilt maken.

Zet 40 minuten in de oven. Laat even afkoelen en ontvorm. Bewaar in de koelkast.

TIP: Ik eet dit taartje het liefst koud, maar lauw met een bolletje ijs is het zeker ook lekker.

Heerlijk!

Laurence

5 Comments

 • Hanne

  Hoi Ginger! Dit taartje ziet er heerlijk uit!! Ik wil het graag eens uittesten. Kan je voor dit receptje diepvriesvruchten gebruiken, of moeten het verse bosvruchten zijn? Zou je in dat eerste geval het fruit eerst laten ontdooien? En nog een laatste vraagje: welke bessen gebruikte jij (zijn bosbessen hetzelfde als blauwe bessen of is het een verzamelnaam)? Ik neem aan dat een mix van rode vruchten even goed kan werken als enkel blauwe bessen. Dank je wel!!

  • As Cooked By Ginger

   Hoi Hanne,
   Dankje! Je kan inderdaad diepvriesvruchten gebruiken, maar zorg dan inderdaad dat ze ontdooid zijn zodat ze niet te veel vocht afgeven.
   Als je verse gebruikt, mag je kiezen tussen blauwe bessen en bosbessen – op zich weinig verschil tussen. Blauwe bessen zijn groter en wit vanbinnen, bosbessen kleiner en roder binnenin. Maar velen zeggen ook bosbes tegen de blauwe bes, inclusief mezelf 😀
   En een mix van rode vruchten kan zeker ook! Heel lekker om mix van bosbes en framboos te gebruiken!
   Groetjes,
   Laurence

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *