Fruit,  Muffins & Gebakjes

Bosbessenmuffins

Oké, even eerlijk. Deze bosbessenmuffins moeten stiekem de lekkerste zijn die ik al gegeten heb. Ze hebben me enkele pogingen gekost, maar nu zijn ze heerlijk smeuïg. Een muffin kan snel wat aan de droge kant zijn, maar deze is wat natter en smelt bijna in de mond. Verrukkelijk! Getest door de familie en vrienden en meer dan goedgekeurd!

I looove blueberries! Ze zijn lekker om zo te eten, maar zijn daarbuiten ook super veelzijdig. Je kan ze gebruiken in smoothies, yoghurt, scones, cake, taart,.. Noem maar op. Ze zijn perfect om lekkere dingen mee in de keuken te toveren. Zullen wij dat dan nu ook gaan doen? Check!

Benodigdheden, voor 12 bosbessenmuffins:

210 g patisseriebloem

150 g suiker

1,5 tl bakpoeder

snufje zout

1 zakje vanillesuiker

85 ml zonnebloemolie

100 ml melk

1 ei

150 g bosbessen

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C.

Zeef de bloem en meng er de suiker, de vanillesuiker, het zout en het bakpoeder onder. Meng in een aparte kom de olie, de melk en het ei. Zorg dat dit tot één vloeibaar geheel gemengd wordt. Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge en meng alles zeer goed. Als laatste voeg je de bosbessen toe en spatel je deze voorzichtig onder het deeg. Probeer ze niet te pletten.

Vul je muffinplaat met papieren vormpjes en verdeel er het deeg over. Vul tot aan de randjes.

Zet 25 minuten in de oven. Prik nadien in de dikste om te zien of ze gaar zijn. Let op, je prikker kan ook nat zijn van een bosbes. Check of er deeg aan hangt of niet. Is dit niet het geval, dan haal je ze uit de oven en laat je ze volledig afkoelen.

Tips:

  • Het deeg is vrij stevig, waardoor de bosbessen normaal gezien niet allemaal naar de bodem zakken bij het bakken. Wil je toch 100% zeker zijn van een goede verdeling van je bosbessen, meng ze dan eerst met een klein beetje maïszetmeel vooraleer je ze onder het deeg spatelt.
  • Bewaren: Je kan de muffins 3 dagen bewaren in een afgesloten doosje. Je kan ze ook perfect invriezen. Doe dit meteen nadat ze afgekoeld zijn in een afgesloten zakje. Als je ze wilt eten, leg je degene die je nodig hebt een half uurtje tot een uurtje uit.
  • De bosbessen kunnen vervangen worden door frambozen. Nog zo’n fruitje waar je heerlijk gebak mee kan maken.
  • Een tl citroenzeste gaat zeker passen bij dit gebak. Voeg het toe aan de natte mengeling (melk, ei,..)

Veel bakplezier en laat het smaken!

Laurence

Zin in meer gebak met bosbessen? Check dan zeker eens dit havermout-bosbessentaartje of deze ovenpannenkoek. Je kan me natuurlijk ook altijd volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Bosbessenmuffins

As Cooked By Ginger
Heerlijke, zachte bosbessenmuffins die smelten in de mond. Perfect om mee wakker te worden of om als vieruurtje of snack te eten.
Totale tijd 1 uur
Gang Gebak
Keuken Belgisch
Porties 12 muffins

Equipment

  • Oven
  • Muffinplaat
  • Muffinpapiertjes

Ingrediënten
  

  • 210 g patisseriebloem gezeefd
  • 150 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 1 snuf zout
  • 85 ml zonnebloemolie
  • 100 ml melk
  • 1 ei
  • 150 g bosbessen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Meng de bloem, suiker, vanillesuiker, bakpoeder en zout.
  • Meng apart de zonnebloemolie, melk en ei.
  • Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge en meng tot één geheel.
  • Spatel de bosbessen voorzichtig onder het deeg.
  • Verdeel muffinpapiertjes over de muffinplaat en vul ongeveer tot aan de randjes van het papier. Bak 25 minuten.
  • Laat volledig afkoelen en serveer.
Trefwoord Bosbessen, Muffins

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept