Aperitief

Komkommerrolletjes met makreel

Zijn ze niet prachtig? Ik vind ze zo mooi! Bijna te mooi om op te eten. Bij-na! Want ze zijn niet alleen mooi, maar ook heel erg lekker. Voor het Moederdag-etentje vroeg de familie me om een aperitiefhapje te maken. ‘Natuurlijk, geen probleem’. Deze stonden al een tijdje op mijn to-do lijstje, dus dit was de perfecte gelegenheid om ze eens uit te proberen. Mijn zus vroeg om de spring rolls nog eens opnieuw te maken, maar als foodblogger maak ik graag nieuwe receptjes. Aaaah ja, ik kan niet twee keer over hetzelfde bloggen, hé. Gelukkig waren ze met dit hapje ook zeer tevreden. Ze waren op in no-time!

unnamed (7)

Benodigdheden, voor 10 rolletjes:

1 komkommer

1 blik makreel natuur (120 g)

1 el (lactosevrije) natuuryoghurt

1 kleine el kappertjes

1/3 bakje tuinkers

1 tl mosterd

peper, zout

unnamed (8)

Bereiding:

Begin met het maken van de vulling. Scheur de makreel in fijne reepjes met een vork. Doe dit in een kommetje en voeg de yoghurt en mosterd toe, samen met peper en zout. Meng alles heel goed en voeg dan de kappertjes en de tuinkers toe. Meng nog eens goed. Je vulling is klaar!

unnamed (11)

Schil met de dunschiller de komkommer in lange dunne plakken. Leg er telkens twee op elkaar. Leg op één uiteinde van de vellen een hoopje van de makreelsalade. Rol goed strak op en duw de salade die naar buiten komt een beetje terug naar binnen. Zet het rolletje recht. De velletjes blijven normaal gezien vanzelf aan elkaar plakken, dus een prikker is niet nodig. Herhaal dit proces met alle komkommerplakjes. Schik de rolletjes mooi tegen elkaar en serveer. Als je nog wat salade over hebt, verdeel deze dan over de rolletjes door er gewoon een beetje bij te doen langs boven.

Als je graag wat meer rolletjes hebt, gebruik dan twee komkommers en verdubbel het recept voor de makreelsalade.

Enjoy!

unnamed (6)

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *