Aperitief

Toastjes met witte pens

Ik heb een tophapje voor jullie. Ik zweer het. Zó lekker! Mijn broer heeft het mee getest en hij was het er mee eens. En hij legt de lat hoog.  Dus jullie kunnen gerust zijn. Ikzelf ben zot van witte pens. Mijn nummer één lievelingseten op de kerstmarkt. Een broodje met een witte worst en gebakken ajuin. Ik bedoel… Té lekker toch! Ik ken eigenlijk ook helemaal niemand die niet graag witte pens eet. Je moet dan ook goed zot zijn om dat niet te lusten. Dus, de witte pens-fan dat ik ben, kon ik het niet laten om er een kersthapje mee te maken. Gemaakt, gegeten en overwonnen.

Benodigdheden, voor 16 hapjes:

4 boterhammen (naar keuze) 

1 witte pens 

mosterd

handje amandelen

verse peterselie

Bereiding:

Steek met een cirkelvormig vormpje kleine cirkels (iets groter dan een schijfje witte pens) uit de boterhammen. Je krijgt er vier uit een standaard boterham van een groot brood.

Snijd de witte worst in schijfjes. Hak de noten grof en versnipper wat verse peterselie.

Verhit een klontje boter en bak er het brood goudbruin in, een paar minuten aan beide kanten. Leg ze nadien op een serveerplankje. 

Verhit een nieuw klontje boter in dezelfde pan en bak er de witte pens in aan, bak een paar minuten aan elke kant. Smeer ondertussen een beetje mosterd op elk toastje. Als de worst gebakken is, leg je een schijfje op elk toastje. Strooi daarover de noten en de peterselie en serveer. 

TIP: Ook lekker met confituur van rode bessen in plaats van mosterd. 

Zo yummie en àltijd een hit op feestjes!

Laurence 

14 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *