Aperitief

Kerstmenu – Hapjes: Worstenbroodjes

Het kan bijna niet klassieker dan een worstenbroodje. En toch maak ik het voor kerst. Gewoon omdat het altijd en overal zo een voltreffer is. Iedereen lust worstenbroodjes. Behalve de vegetariërs. Maar die hebben even pech. Die moeten het doen met de aubergineballetjes ;). Worstenbroodjes met mosterd, haaaa. Feestelijker kan niet. Mijn oma maakt ze áltijd op kerstavond en de schoonmama ook. En nu ik dus ook. Lekker.

Benodigdheden:

500 g gemengd gehakt

1 sjalot

1 teen look

1 ei + 1 eidooier

2 el paneermeel

2 vellen bladerdeeg

Bereiding:

Versnipper de sjalot en de teen look en stoof aan tot de ui glazig wordt. Voeg bij het rauw gehakt. Voeg paneermeel en het ei toe en meng alles.

Rol de vellen bladerdeeg uit en snijd er een zo groot mogelijke rechthoek uit. Snijd de rechthoek in vierkantjes van ongeveer 8 x 8 cm.

Leg op elk velletje een hoopje gehakt en plooi het bladerdeeg toe. Duw het goed vast zodat ze tijdens het bakken niet opengaan. Bestrijk de worstenbroodjes met de eidooier en zet 25 minuten in de oven op 180°C.

Serveer warm met mosterd. Of een andere saus die je graag hebt.

Enjoy!

913cc3ed-64d6-4948-9e24-d549f0c3fc66

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *