Gebakken ricotta met kerstomaatjes
We gaan nog eens voor een ultra simpel gerechtje. Het is gemakkelijk te maken, je hebt weinig ingrediënten nodig en het is gewoon lekker, echt lekker. Zomer op je bord!
Je kan het serveren als aperitief bij een etentje, als voorgerechtje of als onderdeel van een food sharing tafel. OF als hoofdgerecht met een salade en lekker veel brood bij. Alles is mogelijk, zolang het maar smaakt!
Benodigdheden:
250 g ricotta (1 pakje)
snufje chilivlokken
grote handvol kerstomaten
handvol zwarte olijven
peper, zeezout, oregano
brood naar keuze
Bereiding:
Neem er een ovenschoteltje bij en smeer deze lichtjes in met olijfolie. Laat de ricotta uitlekken en zet hem omgekeerd in het midden van de schotel. Halveer de kerstomaten en verdeel deze rond de ricotta. Verdeel de olijven over de tomaatjes. Je kan ze eventueel nog eerst in schijfjes snijden.
Strooi wat chilivlokken over de ricotta (voorzichtig zijn dat je niet teveel gebruikt) en sprenkel dan flink wat olijfolie over de volledige ovenschotel.
Kruid met peper, zeezout en oregano en zet 15-20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Haal het uit de oven en eet op met brood.
TIP1: Eet het met ciabatta of naanbrood. Ook lekker met schijfjes ciabatta die je kort geroosterd hebt met olijfolie of lookolie.
TIP2: Voeg eventueel balsamicocrème toe aan de tomaatjes vooraleer je het geheel in de oven zet.
TIP3: Afwerken met wat extra grof zeezout = superlekker! Verse basilicum is ook een dikke plus.
TIP4: Vergeet geen lekker wijntje open te trekken.
Smakelijk,
Laurence