Aperitief,  Koekjes

Kaaskoekjes met rozemarijn

Hallo allemaal, tijd voor nog eens een lekker receptje. Het wordt er eentje voor koekjes. Niet zomaar koekjes, maar hartige koekjes met kaas en rozemarijn. Hmm!

Zo af en toe mag het eens iets anders zijn hé, voor dat aperitiefje. Ikzelf grijp vaak terug naar chips, hummus, olijven en wat Italiaans beleg. Om eens een keertje voor iets anders te gaan, dacht ik.. ‘Waarom gaan we niet eens voor hartige koekjes?’. Et voilà, zo gezegd zo gedaan.

Voor de kaas in de koekjes ging ik op zoek naar een echte goeie kaas en de straffe, oude kaas van Comté was mijn antwoord daarop. Ik vond hem bij een lokale kaashandelaar. Een prachtig stukje kaas uit Frankrijk mèt kwaliteitslabel. Je kan hier meer informatie vinden.

Zullen we aan het bakken slaan? Komt ie!

Benodigdheden, voor ongeveer 20 koekjes:

100 g koude boter in blokjes

120 g bloem

3 takjes verse rozemarijn

80 g Comté kaas (liefst een straffe, oude – als je een zachte neemt, gebruik dan 100 g)

peper, zout

Bereiding:

Zeef de bloem boven een mengkom en voeg er peper en zout aan toe. Rits de blaadjes rozemarijn van de takjes en snijd ze fijn. Rasp de kaas en voeg samen met de rozemarijn toe aan de bloem. Meng en voeg vervolgens de koude boter toe aan de bloem. Kneed met je handen tot één stevige deegbal, wikkel in plasticfolie en laat een uurtje rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180°C. Bebloem je werkvlak en rol het deeg uit. Steek er met een vormpje koekjes uit en leg deze op een vel bakpapier op de bakplaat. Bak ze in 12 minuten goudbruin en laat volledig afkoelen voor je er van eet.

Glaasje wijn erbij, eventueel wat extra kaasblokjes en ziezo, laat het smaken!

Laurence

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *