Aperitief

Mini-pizza met ansjovis en basilicum

Ik denk niet dat ik al ooit nee gezegd heb tegen een mini-pizza. Het was vroeger een vaste waarde bij het ‘indrinken’ op kot en het is nu nog steeds een vaste waarde bij etentjes en feestjes. Al kan de term ‘indrinken’ vervangen worden door ‘aperitieven’ en zijn de mini-pizza’s niet meer ‘die goedkoopste uit het diepvriesschap’ maar homemade exemplaren met van alle lekkers op.

We gaan vandaag voor een variant met ansjovis en verse basilicum, maar check zeker ook deze met aardbeien en feta. Ze zijn super lekker!

Benodigdheden, voor 16 tal mini-pizza’s:

1 rol (dun) pizzadeeg

300 ml passata

1 el tomatenpuree

1 tl Italiaanse kruiden

geraspte mozzarella

geraspte pecorino

16 tal blaadjes basilicum

16 zoute ansjovis

peper, zout

olijfolie

Bereiding:

Rol het deeg uit en steek er met een koekjesvorm (de bovenkant van een waterglas werkt ook) cirkeltjes uit. Probeer het deeg volledig op te werken.

Meng de passata met de tomatenpuree, Italiaanse kruiden, peper, zout en een klein scheutje olijfolie. Smeer over elk deegrondje wat van de tomatensaus.

Leg vervolgens overal een ansjovis een een blaadje basilicum op. Bestrooi met zoveel mozzarella je wilt en vervolg met zoveel pecorino je wilt.

TIP: Besprenkel eventueel met wat olie van het potje van de ansjovis. Geeft een lekker smaakje aan de pizza!

Bak ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C en serveer.

Smakelijk!

Laurence

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *