Maar dat is tof!,  Tips & Tricks

Gemakkelijk en snel 3-gangen menu

Een gemakkelijk en snel 3 gangen-menu, dat klinkt als muziek in de oren want etentjes organiseren, het kan ons al eens wat stress bezorgen. Ofwel weten we niet goed wat maken, ofwel moeten we voor het gewenste menu te lang in de keuken staan ofwel is het teveel werk vooraf en kan dat er niet meer bij in ons drukke leven. 

Wel, Ginger to the rescue, want ik heb een lekker en gezellig driegangen menu voor je. Niets te fancy, al helemaal niets te moeilijk en gewoon lekker. Dat is hoe het zou moeten zijn, toch? Het hele menu wordt extra gemakkelijk gemaakt door de Smart Oven Air fryer van Sage. Een nieuw toestel in mijn keuken waar we het écht even over moeten hebben, want ik ben er enthousiast over. 

Het is een oven met maar liefst 10 verschillende functies, waaronder bakken, grillen, warm houden, roosteren, pizza maken,.. én ook air fryen. Ik ken weinig toestellen die zo handig in gebruik zijn als deze Smart Oven Air Fryer. Je zet het aan, de 10 functies verschijnen op het scherm, je draait aan de knop tot je de functie hebt die je wilt en je laat het voorverwarmen. Dan begint vanzelf de tijd die je bereiding nodig zal hebben te lopen en moet je je eten er gewoon in schuiven. 

Op het deurtje staat op welke hoogte je je eten voor welke bereiding moet zetten en de Smart Oven berekent zélf de gaartijd. Ik heb het hele driegangen menu erin gemaakt en de gaartijden klopten steeds per-fect! I’m impressed en ik ben er relatief zeker van dat ik de oven nog veel ga gebruiken! 

Op naar het driegangen menu? Daar gaan we! 

Hapjes/voorgerecht: Mini-pizza met ansjovis en basilicum

Deze mini-pizza’s zijn super lekker en een echte crowd pleaser. Ze worden steevast door iedereen gesmaakt. Je kan het als hapje serveren, maar ook perfect als voorgerecht met een kleine salade bij. Je vindt het recept hier. 

De Smart Oven Air Fryer heeft een pizza-hulpstuk. Een pizzaplaat die niet kleeft. Je zet de oven op de pizza-stand, laat het voorverwarmen en dan begint de tijd vanzelf te lopen. Je moet het er enkel nog inzetten en weer uithalen. Makkie!

Hoofdgerecht: Gevulde paprika met groentjes

Een simpel en gezellig gerechtje waar je niet veel mis mee kan doen. Ik maakte het klaar met de air fryer functie. Opvallend hierbij is dat je deze paprika’s normaal gezien zo’n 40 minuten in de oven moet zetten, maar met de air fryer waren het er maar 20. Ik geloofde het niet echt toen de oven vanzelf deze tijd aangaf, maar het gehakt was wel degelijk volledig gaar. Het vlees was nog erg sappig, zeker niet te droog!

Je vindt het recept hier. TIP: Wil je wat meer doen met dit gerecht? Je kan het ook perfect met pasta met een tomatensausje serveren. Wat kaas over de pasta, de paprika’s erbij en je hebt een lekker hoofdgerechtje. Persoonlijk vind ik het zeker ook heel lekker zo met de salade. 

Dessert: Chocolate chunk muffins

Niets mis met een lekkere muffin bij de koffie om nog een beetje door te zakken. Degustiefje erbij en nog wat fijn babbelen. Heerlijk, toch! Deze chocolate chunk muffins zijn ondertussen al een dikke hit geworden. Met de extra grote stukken chocolade erin zijn ze bijna onweerstaanbaar te noemen. Je vindt het recept hier. 

Ik maakte de muffins met de ‘bake’ stand, maar je kan het ook met de air fryer functie doen. Beide zullen voor een lekker resultaat zorgen. 

Zin om erin te vliegen? 3, 2, 1,.. Koken maar! 

Op zoek naar extra informatie over de Smart Oven Air Fryer? Die vind je hier!

  • Maak je één van de receptjes? Vergeet dan @ascookedbyginger zeker niet te taggen op Instagram!
  • Wil je je ervaringen met de Smart Oven Air Fryer delen of heb je vragen? Voel je vrij deze te delen of te stellen in de reacties onder deze post.

Liefs,

Laurence 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *