Gevulde paprika met groentjes
Gevulde tomaat of gevulde paprika. I love it. Eén van de meest nostalgische gerechtjes uit mijn kindertijd: Tomate Farcie. Uitgeholde tomaten, gevuld met gehakt met frietjes en een tomatensausje bij. Delicious! Wij eten het nu nog regelmatig en als we met de familie allemaal samen komen en de mama vraagt wat we willen om te eten, dan duikt dit toch zeer regelmatig op tussen de verschillende mogelijkheden. Samen met stoofvlees en rosbief met kroketjes. Heaven.
Vandaag gaan we voor paprika in plaats van tomaat en vullen we het gehakt aan met verschillende groentjes. De oven of de airfryer in, een salade on the side en je bent aan het eten. Heel erg lekker!
Benodigdheden, voor 2 personen:
2 grote rode paprika’s
350 g varkenskalfs gehakt
1/2 courgette
1 sjalot
1/4 broccoli
3 à 4 takjes verse peterselie
Salade: gemengde sla, komkommer, kerstomaten, groene olijven en zonnebloempitten OF een salade naar keuze
Bereiding:
Snijd de broccoli in roosjes en stoom ze beetgaar. Versnipper de sjalot en snijd de courgette in kleine blokjes. Verhit een scheut olijfolie en bak de sjalot glazig. Voeg nadien de courgette toe en bak totdat de courgette beetgaar is. Laat zowel de broccoli als de courgette afkoelen tot kamertemperatuur. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
Meng het gehakt met de broccoli, sjalot en courgette. Versnipper de peterselie en voeg ook toe. Vul er de paprikahelften mee op. Bak 20-25 minuten in een voorverwarmde airfryer of 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
Meng alles voor de salade en serveer.
Smakelijk!
Laurence