Lunch,  Vlees

Bagel met healthy kipsalade

Ik geef het toe. Wanneer ik aan bagels denk, gaan mijn gedachten al snel uit naar spek, ei en kaas. Super lekker, maar af en toe mag het wat lichter en gezonder zijn. Daarom maakte ik een smaakvolle, gezonde kipsalade van gegrilde kip, Griekse yoghurt en druiven. Verrassend, maar lekker. Hiervoor gebruikte ik de Sesame bagel van NY Bakery Co. Een stevig en zacht broodje dat extra lekker wordt als je het even roostert in de broodrooster. I love it! En het is wel leuk om eens een keertje iets anders te eten, toch? Laat het alvast smaken!

Benodigdheden, voor 2 bagels: 

sesame bagels

1 kipfilet

10tal rode druiven

4 stengels bladpeterselie

4 stengels dille

2 el Griekse yoghurt

1 tl mosterd

Peper, zout, tijm

Olijfolie

Gemengde sla

Bereiding: 

Smeer de kipfilet in met olijfolie, peper, zout en flink wat tijm. Verhit een grillpan tot deze volledig heet is en grill de kip in een tiental minuten gaar. Laat afkoelen en scheur met je handen in stukjes. 

Snijd de druiven in kleine blokjes en versnipper de bladpeterselie en dille. Voeg toe aan de kip en voeg vervolgens de yoghurt en mosterd toe. Meng en kruid met peper en zout. 

Halveer de bagels en rooster ze goudbruin in de broodrooster. Beleg met gemengde sla en verdeel daarover de kipsalade.

Overheerlijk! 

Laurence 

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *