• Maar dat is tof!,  Vis

    Rijstsalade met een duurzaam roodbaarsje

    Vandaag voor jullie een ultra tof, smakelijk en gemakkelijk gerechtje met vis. Een lekker stukje roodbaars. De titel verraadt het al, maar toch wil ik de ‘De Bewuste Visweek’ waarin kiezen voor duurzame vis aangemoedigd wordt, nog even in de kijker zetten. Hoe weet je of je vis duurzaam is? Een tijdje geleden sprak ik al over het MSC/ASC label…

  • Maar dat is tof!

    Al Dente, wat is dat eigenlijk?

    Een weekje geleden bezocht ik de productiesite van Soubry. De enige pastafabrikant die pasta produceert op Belgische bodem. I like! Ze zijn er ook erg fier op en we kregen een rondleiding van de uiterst sympathieke en bescheiden CEO Michel Soubry, die samen met zijn broer Mathieu het familiebedrijf leidt. We kregen een fijne rondleiding die ons meevoerde van het…

  • Maar dat is tof!

    Over taartjes proeven: And the winners are…

    Naar goede gewoonte (als er iets drie jaar op rij georganiseerd wordt, kunnen we het wel een goede gewoonte noemen, toch?) organiseerde Tarte à Moi ook dit jaar weer haar taartenwedstrijd. Wat houdt deze wedstrijd in? Iedereen mag zijn of haar recept voor een lekker taartje of gebakje inzenden en daaruit worden de beste geselecteerd. Deze mensen mogen dan op…

  • Maar dat is tof!

    Top 10 gerechtjes van 2018

    Hallo allemaal! Laten we beginnen met: GELUKKIG NIEUWJAAR! Ik verwijs jullie graag naar mijn eindejaarsspeech als jullie willen weten wat ik jullie wens en wat 2018 voor me betekende. Hier gaan we het over de populairste gerechtjes van 2018 hebben. Dat jullie nog altijd fan van courgette zijn en regelmatig courgettefuif houden in jullie keukens, dat staat als een paal…

  • Maar dat is tof!

    En dan plots sta je in het Delhaize Magazine. Opnieuw!

    Hebben jullie het Delhaize Magazine al gezien deze maand? Want er staat weer een Gingertje in. Een fris, zomers, kleurrijk gerechtje met vis deze keer. Wat was het thema? Fishsticks De klassieke Fish & Chips, die kennen we allemaal. Lekker vettig. Af en toe doe ik wel van ‘hoe vettiger, hoe prettiger’, maar toch niet zo heel vaak. Daarom ging…

  • Maar dat is tof!,  Recepten

    ‘Het goede van de boon’, ken jij dat al?

    Bonen,.. Ik ken ze vanuit mijn jeugd voornamelijk als de groene, lange stengels die gekookt werden, vervolgens met een ajuintje kort aangebakken werden, om ten slotte op mijn bordje te eindigen vergezeld van mijn vlees en mijn patatjes. Ik heb het dan over de prinsessenboon. Tot ik me in voeding begon te verdiepen, kende ik zelfs het bestaan van veel…

  • Lunch,  Maar dat is tof!

    ‘On the go’ party met BergHOFF + Winactie!

    Hebben jullie de nieuwe producten van BergHOFF al gezien? Ik liet ze al een paar keer passeren via mijn Instagram. Ondertussen heb ik ze wat kunnen testen en ze zijn geweldig. Het gamma is gebaseerd op onze ‘On The Go’ levensstijl. We zijn vaak lange dagen van huis weg, maar willen toch steeds meer ook een gezonde levensstijl. Stoppen aan…

  • Maar dat is tof!

    Het is ‘Wereldgezondheidsdag’ vandaag!

    Het is vandaag ‘Wereldgezondheidsdag’, een initiatief van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waarbij er aandacht gevraagd wordt voor ziektes en gezondheid in de wereld. In landen waar er veel armoede is, beperkt onderwijs, afwezigheid van goede zorg en een onvoldoende uitgewerkt gezondheidsbeleid komen bepaalde ziektes en gezondheidsproblemen vaker voor. Vandaag wordt daar even extra bij stilgestaan. Ook Delhaize staat hier bij stil…