• Maar dat is tof!,  Super Healthy,  Vis

    Rijstsalade met roodbaars

    Vandaag voor jullie een ultra tof, smakelijk en gemakkelijk gerechtje met vis. Een lekker stukje roodbaars. De titel verraadt het al, maar toch wil ik de ‘De Bewuste Visweek’ waarin kiezen voor duurzame vis aangemoedigd wordt, nog even in de kijker zetten. Hoe weet je of je vis duurzaam is? Een tijdje geleden sprak ik al over het MSC/ASC label…

  • Maar dat is tof!

    Al Dente, wat is dat eigenlijk?

    Een weekje geleden bezocht ik de productiesite van Soubry. De enige pastafabrikant die pasta produceert op Belgische bodem. I like! Ze zijn er ook erg fier op en we kregen een rondleiding van de uiterst sympathieke en bescheiden CEO Michel Soubry, die samen met zijn broer Mathieu het familiebedrijf leidt. We kregen een fijne rondleiding die ons meevoerde van het…

  • Maar dat is tof!,  Vis

    Mosselen in rode curry

    Dat ik ondertussen zo af en toe in het Delhaize Magazine verschijn, is geen groot nieuws meer. Al mag het dan geen groot nieuws meer zijn, het is wél heel erg leuk nieuws. Met je eigen ontwikkelde receptjes in zo’n tof magazine mogen komen… Ik blijf er fier op. Meer nog, ik doe dat ook geweldig graag. ’s Morgens vroeg…

  • Maar dat is tof!

    Over taartjes proeven: And the winners are…

    Naar goede gewoonte (als er iets drie jaar op rij georganiseerd wordt, kunnen we het wel een goede gewoonte noemen, toch?) organiseerde Tarte à Moi ook dit jaar weer haar taartenwedstrijd. Wat houdt deze wedstrijd in? Iedereen mag zijn of haar recept voor een lekker taartje of gebakje inzenden en daaruit worden de beste geselecteerd. Deze mensen mogen dan op…

  • Maar dat is tof!

    Top 10 gerechtjes van 2018

    Hallo allemaal! Laten we beginnen met: GELUKKIG NIEUWJAAR! Ik verwijs jullie graag naar mijn eindejaarsspeech als jullie willen weten wat ik jullie wens en wat 2018 voor me betekende. Hier gaan we het over de populairste gerechtjes van 2018 hebben. Dat jullie nog altijd fan van courgette zijn en regelmatig courgettefuif houden in jullie keukens, dat staat als een paal…

  • Maar dat is tof!

    Het is ‘Wereldgezondheidsdag’ vandaag!

    Het is vandaag ‘Wereldgezondheidsdag’, een initiatief van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waarbij er aandacht gevraagd wordt voor ziektes en gezondheid in de wereld. In landen waar er veel armoede is, beperkt onderwijs, afwezigheid van goede zorg en een onvoldoende uitgewerkt gezondheidsbeleid komen bepaalde ziektes en gezondheidsproblemen vaker voor. Vandaag wordt daar even extra bij stilgestaan. Ook Delhaize staat hier bij stil…

  • Maar dat is tof!,  Voor- of bijgerecht

    En plots sta je in Delhaize Magazine

    Zoals jullie weten ben ik ondertussen al bijna een half jaartje ambassadrice van Delhaize en dat heeft natuurlijk zo zijn voordelen. Mogen proeven van nieuwe en lekkere producten, bijleren over hun visie op voeding, naar leuke events gaan (lees: dagje Knokke met het team, als eerste de nieuwe meeneemmaaltijden van Pascale Naessens mogen gaan proeven,..) én, de buitengewone kans krijgen…

  • Maar dat is tof!

    Top 10 recepten van 2017

    Gelukkig nieuwjaar iedereen! Jullie weten ondertussen dat ik wel van een leuk jaaroverzichtje hou. Daarom heb ik nog eens mijn statistieken van het hele jaar bekeken. Om te beginnen alvast een héle dikke merci aan jullie allemaal om zo talrijk de blog te volgen, zowel op facebook als op instagram als via de website zelf. Jullie zoeken me enorm veel…

  • Maar dat is tof!

    ‘De Bewuste Visweek’ & het aanmoedigen van duurzaamheid

    De bewuste vis wat? Ja, jullie horen het goed. Het is ‘De Bewuste Visweek‘ van 25/09/2017 tot en met 01/10/2017. Dat klinkt natuurlijk heel erg ecologisch verantwoord en duurzaam, maar wat is dat nu eigenlijk? De Bewuste Visweek is een initiatief van het Aquaculture Stewardship Council (ASC); het Marine Stewardship Council (MSC) en WWF België. In deze week worden de…