Maar dat is tof!

Over taartjes proeven: And the winners are…

Naar goede gewoonte (als er iets drie jaar op rij georganiseerd wordt, kunnen we het wel een goede gewoonte noemen, toch?) organiseerde Tarte à Moi ook dit jaar weer haar taartenwedstrijd. Wat houdt deze wedstrijd in? Iedereen mag zijn of haar recept voor een lekker taartje of gebakje inzenden en daaruit worden de beste geselecteerd. Deze mensen mogen dan op de jurydag hun taart komen bakken en aan de jury laten proeven. Ik dus! Op deze dag worden drie winnaars gekozen. Hun taarten komen exclusief bij Delhaize te liggen en dan is het aan jullie om te proeven en te stemmen. De taart met de meeste stemmen en de beste verkoop wint een fantastisch foodtruck feest en komt een heel jaar in het vaste Tarte à Moi gamma.

Waar letten wij, de jury, op? Smaak (duh!), maar ook hoe mooi de taart is of ie commercieel goed gaat scoren en, heel belangrijk, of hij binnen de stijl van Tarte à Moi past. Zij hebben namelijk gebak dat niet alleen goed van smaak is, maar er ook heel tof, leuk en artisanaal uitziet. Gebakjes waar je gewoon je tanden in wilt zetten. Ik kijk er in de winkel vaak bewust niet naar, omdat ik het anders ineens zomaar in mijn kar heb liggen. Oeps! Ach, eentje kan geen kwaad, denk ik dan. Een uur later: ‘Ach, eentje is geentje, we gaan voor een tweede’. En zo verder… Een straatje zonder eind, dat snappen jullie wel.

Bon, de jurydag brak aan, ik had goesting om te proeven en vond de kandidaten echt wel sterk dit jaar. Leuke receptjes, mooie taarten en mooie verhalen erachter. We proefden, debatteerden en maakten een beslissing.

And the winners are…

Kiezen is moeilijk. Kiezen is verliezen, maar voor drie mensen ook winnen dus. De winnende taartjes zijn:

1.Frambozentaartje met room van witte chocolade en pistache

Een korst om u tegen te zeggen. Zanddeegje met een volle crème en frambozen. Witte chocolade, pistache en frambozen? Topcombinatie!

2. Vegan mangotaart

Omdat ook veganisten in de winkel gewoon een lekker taartje moeten kunnen scoren, dat is het idee dat de maker van dit gebak had. Niet alleen het idee is top, ook de smaak kon ons wel bekoren. Super fris! Een echt zomertaartje.

3. Chocolade-notentaart

Zei daar iemand chocoladebommetje? Een heel volle en rijke taart, met een hoog brownie gehalte en wie lust dat nu niet? Scoren!

En dan nu, heel belangrijk nieuws. Vanaf 24/04/2019 zijn deze taartjes te verkrijgen bij Delhaize. Jullie kunnen ze in huis halen, zelf proeven én jullie stem uitbrengen op de website van Tarte à Moi.

Zeker doen, zou ik zo zeggen, zodat de lekkerste taart kan winnen en jullie een heel jaar blij kan maken door in het assortiment opgenomen te worden.

Koffietje en een stukje taart in de aanslag en.. Proeven maar!

Smakelijke groetjes,

Laurence

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *