Maar dat is tof!,  Vis

Mosselen in rode curry

Dat ik ondertussen zo af en toe in het Delhaize Magazine verschijn, is geen groot nieuws meer. Al mag het dan geen groot nieuws meer zijn, het is wél heel erg leuk nieuws. Met je eigen ontwikkelde receptjes in zo’n tof magazine mogen komen… Ik blijf er fier op. Meer nog, ik doe dat ook geweldig graag.

’s Morgens vroeg vertrekken, boodschapjes gaan doen in de Delhaize van Overijse en dan door rijden naar de studio een beetje verderop. Gerechtje koken, samen stylen en dan foto’s trekken. De professionaliteit van de studio, het materiaal om te stylen en te fotograferen,.. Je houdt het niet voor mogelijk. Puur geluk voor zo’n creatieve ziel als mezelf. Mijn happy place. Momenten dat ik het meest in mijn nopjes ben.

En in mijn nopjes was ik wel tijdens het maken van dit gerechtje. Ik ontwikkelde het en testte het thuis uit. Om het in de woorden van husband te zeggen: ‘Dit is ZO heerlijk!’. Ik moet zelf ook toegeven dat het écht lekker is. Alvast zeker voor herhaling vatbaar. Omdat mosseltjes niet altijd op de klassieke manier gegeten moeten worden, hé.

Willen jullie het receptje? Dat dacht ik al!

Het receptje zoals ik het gestyled en gemaakt had thuis.

Benodigdheden, voor 2 personen:

2 kg mosselen

1 sjalot, versnipperd

1 teen look, versnipperd

3 cm verse gember, fijn versnipperd

½ rode peper, fijn gesneden

1 tl kurkuma

2 el rode curry pasta

250 ml kokosmelk (de dikke variant uit brik)

250 ml visfond

3 stengels lente-ui

limoen

verse peterselie of koriander

brood naar keuze – ik nam ciabatta

Het receptje zoals we het maakten bij Studio Wauters. Gekookt door mij, gefotografeerd door Studio Wauters. Prachtig, hé?

Bereiding:

Doe de mosselen in een grote kom koud water. Maak ze proper en leg ze nadien opnieuw in koud water.

Neem er een grote pan bij en doe er een klontje boter en een scheut olijfolie in. Voeg er de versnipperde ui, look, gember en rode peper aan toe. Na enkele minuten voeg je er de rode currypasta aan toe. Meng en voeg twee minuten later de kokosmelk en visfond toe. Kruid met peper, zout en 1 tl kurkuma.

Ginger in actie!

Zet het vuur middenlaag en laat 5-10 minuten pruttelen. Zet het vuur nadien terug hoger, voeg nu de mosselen toe, schud goed en zet dan de deksel op de pot. Laat 5-6 minuten afgedekt koken. Meng nadien goed zodat de saus in de mosselen zit.

Dien op en werk af met lente-ui, wat limoensap en peterselie of koriander (naar keuze).

Serveer met geroosterd brood. Ik smeerde enkele schijfjes ciabatta in met olijfolie en bakte ze aan elke kant een paar minuten in de grillpan.

Laat het smaken!

Laurence

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *