Hotspots

Op restaurant: Brasserie Taste

‘Hey Ginger! Zin om een keertje bij ons te komen eten?’ Wel, op zo’n vraag heb ik nog niet erg vaak nee gezegd in mijn leven en dat ik daar bij Brasserie Taste absoluut geen spijt van heb gehad, kunnen we wel stellen. Uiteraard had ik de kaart al nagekeken vooraleer ik in ben gegaan op het voorstel. Die zag er verrassend goed uit. Ik checkte even de agenda en husband en ik planden een avondje op restaurant in. Af en toe nodig, dat onthaasten. Als dat onthaasten dan ook nog eens met je favoriet gezelschap is én met heerlijk en culinair eten. Tja, dan kunnen we spreken van een geslaagde avond.

Genoeg gebabbeld en over naar het eten? Dat denk ik ook!

Bij binnenkomst, werden we meteen naar onze tafel gebracht. We werden vriendelijk onthaald en kregen meteen een aperitiefje aangeboden. ‘Bubbels, zeggen husband en ik in koor, altijd bubbels’.

Daar kregen we natuurlijk ook een hapje bij. Dat werd een salade van groene boontjes met mango en kwartel. De geur van sesamolie kon ik ook herkennen en dan ben ik meteen al een gelukkig mens. Een frisse mini-salade om de toon van het menu te zetten.

Over naar het voorgerecht. We lieten ons verrassen door de chef, wat we voor het volledige menu deden. Dat doen we wel eens graag, zo leer je nieuwe dingen kennen. Husband kreeg gemarineerde asperges met lomito Iberico belotta en tuinkruiden en ikzelf at gebakken langoustines met gemarineerde groenten en verveine. Dat laatste is een vers kruid dat lichtjes naar citroen smaakt en je gerecht opfrist. Beide gerechtjes waren su-per lekker. Mijn langoustines hadden die geroosterde smaak die je er graag in hebt. De presentatie was ook absoluut top, zoals je wel kan zien op de foto’s.

Een tussengerechtje, dat kregen we ook. Dat werden King krab poten met gepofte kerstomaten en dille. Heel lekker en een ideale hoeveelheid.

Dan dat lekkere hoofdgerecht. We kregen Pluma Iberico met asperges, doperwten en girolles (wij noemen het cantharellen) en als tweede gerecht kregen we Anjou duif met aubergine, jonge wortel en groene groenten. Om bij de duif te beginnen… Dat vlees was zo ontzettend mals dat het bijna smolt in je mond.

µ Toeval wilt dat husband en ik dit ook allebei heel graag eten. De worteltjes en groene groenten waren lekker beetgaar. Het andere gerechtje, met de Iberico was ook helemaal top. Super krokante doperwtjes, mini aardappelstructuren en asperges en champignons. Oh, zei ik al dat we bij beide gerechten een heel lekker sausje kregen?

Of we nog een dessertje op kregen? Natuurlijk! Ze brachten ons een dessert met aardbeien. Daar doe je nooit iets mis mee. Het waren aardbeien met rabarber en basilicum. De kok had een sponge cake gemaakt met basilicum en deze er flinterdun bij geserveerd. Er zat ook een crème van basilicum bij. Echt gewoon heel fris en lekker.

Bij elke gang kregen we een lekker en aangepast wijntje, geserveerd door een uiterst sympathieke sommelier. Bij het dessert kregen we rosé cava. Ik ben niet van de erg zoete dessertwijnen, dus voor mij was dit ideaal.

Bij de koffie nog een lekker koekje. Jullie weten dat ik dat heel belangrijk vind ondertussen. De passie die door een restaurant stroomt, merk je op aan alles. Bediening, afwerking van de gerechtjes én alles van begin tot het aller einde willen afwerken. De koekjes bij de koffie is dat aller einde.

Lekker koffietje, lekkere koekjes (te veel van gegeten, oeps) en wij konden zeer tevreden huiswaarts vertrekken.

Mijn idee?

Dat het alweer even geleden is dat ik zo verrassend lekker gegeten heb en tegelijk zo sympathiek bediend werd. Dat ik echt heel eerlijk waar (en ik zou het zeggen als het niet zo was) erg lekker gegeten heb en een hele fijne avond gehad heb.

Meer informatie over het restaurant, reserveren,… vind je HIER ZO!

Psst, ze hebben ook een groot terras. Ideaal voor als het weer eens wilt opklaren.

Groetjes,

Laurence

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *