Maar dat is tof!

Al Dente, wat is dat eigenlijk?

Een weekje geleden bezocht ik de productiesite van Soubry. De enige pastafabrikant die pasta produceert op Belgische bodem. I like! Ze zijn er ook erg fier op en we kregen een rondleiding van de uiterst sympathieke en bescheiden CEO Michel Soubry, die samen met zijn broer Mathieu het familiebedrijf leidt.

We kregen een fijne rondleiding die ons meevoerde van het zeven van de tarwekorrels, naar het kneden van het deeg tot het vormen, drogen en verpakken van de pasta. Indrukwekkend.

Recent hebben zij hun volledige productieproces herbekeken. ‘Wat kunnen we doen om onze pasta kwaliteitsvoller te maken? Hoe maken we onze pasta écht Al Dente?’

Wisten jullie dat…

Ontzettend veel Belgen denken dat Al Dente enkel en alleen met de gaartijd van de pasta te maken heeft? (Inclusief mezelf trouwens).

MAAR

Het heeft dus veel meer met de kwaliteit van de tarwekorrels en het productieproces te maken dan met de kooktijd. Enkele weetjes:

  • Soubry heeft strengere kwaliteitsvoorwaarden voor de tarwekorrels ingevoerd. Enkel de beste worden geselecteerd. Om hier zeker van te zijn, werken zij met verschillende leveranciers samen.
  • Dit zijn tarwekorrels met een hoog percentage kwaliteitsvolle onoplosbare eiwitten, die voor een goede beet zorgen als ze intact blijven tijdens het productieproces.
  • Soubry heeft de manier van verwerken van de tarwekorrels en het kneden en drogen van de pasta aangepast waardoor die essentiële eiwitten intact blijven.
  • Soubry heeft de volledige verwerking van de tarwekorrels in eigen beheer, dit wordt niet uitbesteed waardoor ze alles beter kunnen controleren

Dit alles is het resultaat van jarenlang research. De CEO Michel Soubry laat weten oprecht fier te zijn met deze aanpassingen. Ze hebben elke stap, van het selecteren van de tarwekorrels tot het verpakken van de pasta herbekeken en zo kwaliteitsvol mogelijk gemaakt obv ervaring en onderzoek. Meer info.

En.. vooral iets waar ik zelf fier op ben. Op enkele van de verpakkingen (met name de spirelli en de spaghetti en lasagne) pronken mijn gerechtjes. Hoe ge-wel-dig is dat?!

I like!

Zullen we dan nu van een bordje Al Dente pasta gaan slurpen?

Smakelijke groeten,

Laurence

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *