Pasta,  Vlees

Spirelli met pompoen-roomsaus en salie

Maandag Shmaandag. Het moet gezegd worden. Grijs weertje, werkendag, een regenachtig weekend achter de rug. Ik heb daarop niks anders te zeggen dan: Maandag Shmaandag. Ge-luk-kig is druilerig herfstweer hét perfecte excuus voor comfortfood. Het is volledig toegelaten dan. Meer nog, WE NEED IT. En comfortfood? Dat betekent: PASTA!

Een tijdje geleden ging ik op fabrieksbezoek bij Soubry. Je leest er hier alles over. We kregen er alvast veel uitleg over de vernieuwing van het blauwe gamma, waar vanaf nu in mooi lettertype ‘Al Dente’ op te pronken staat. De kwaliteit van de tarwe en het productieproces werd herbekeken waardoor deze Belgische pastafabrikant nu met veel trots kan zeggen dat de pasta van hun blauwe gamma écht Al Dente is. Ik kreeg wat pakken pasta mee naar huis om lekkere gerechtjes mee te maken en met welke pasta werk ik vandaag? Aaaah ja, de pasta die mijn receptje op zijn verpakking heeft staan: Spirelli! 

Benodigdheden, voor 2 personen:

220 g spirelli van Soubry

150 g pompoenpuree

200 ml room (ik nam light)

1 groot glas witte wijn

1/2 groentebouillonblokje

8 tal blaadjes verse salie

2 kalfslapjes

peper, zout, rozemarijn

Bereiding:

Begin met het maken van de pompoenpuree. Snijd een pompoen in blokjes en leg ze op de bakplaat. Doe er wat zonnebloemolie over en zet ze 30 minuten op 180°C in de oven. Mix nadien in de blender tot een gladde massa.

TIP 1: Ik koop regelmatig een pompoen waar ik puree van maak die ik vervolgens invries in pakjes van 200 à 250 g. Altijd handig om in de diepvries te hebben steken én het bespaart je veel tijd tijdens het koken.

TIP 2: Je kan ook butternut gebruiken. Ik heb het getest en het smaakt zeker even lekker. Butternut is een stuk makkelijker te versnijden dan pompoen. Je kan normaal gezien de schil van de butternut eraan laten voor bijvoorbeeld soep, maar ik raad voor dit gerecht wel aan hem te schillen zodat je een zo glad mogelijke puree krijgt. Dit kan gewoon met de dunschiller.

Breng water aan de kook en begin de pasta te koken.

Snijd het kalfsvlees in reepjes en stoof aan in een flinke scheut olijfolie. Voeg 2 versnipperde blaadjes salie toe. Kruid met peper, zout en rozemarijn. Korst het vlees kort aan op hoog vuur, schep het dan uit de pan en leg het even aan de kant.

Giet nu het grote glas wijn in de pan (een goed bodempje) en laat dit uitkoken. Voeg vervolgens de room en het halve bouillonblokje, dat je verkruimelt, toe. Laat de saus eventjes koken zodat het wat kan indikken. Voeg na een paar minuten de pompoenpuree toe. Meng alles zeer goed zodat de saus een dikke crème wordt. Voeg nu ongeveer 8 blaadjes verse salie toe die je in grove stukken snijdt. Kruid eventueel bij met wat extra peper. Als laatste voeg je het vlees terug toe. Meng, zet het vuur af en laat de saus een paar minuten rusten.

Giet de pasta af en voeg deze toe aan de saus. Meng alles nog eens goed et voilà, een heerlijk herfstig maaltje.

Smakelijk!

Laurence

6 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *