Ga terug

Spirelli met pompoensaus en salie

As Cooked By Ginger
Een smeuïge spirelli met pompoensaus en salie, gecombineerd met mals kalfsvlees. Een droomcombinatie!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Belgisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 220 g spirelli of andere pasta naar keuze
  • 150 g pompoenpuree
  • 200 ml room
  • 200 ml witte wijn
  • 1/2 groentebouillonblokje
  • 8 blaadjes verse salie
  • 300 g kalfslapjes in reepjes gesneden
  • 1 tl rozemarijn
  • peper, zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Breng water aan de kook en kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
  • Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pan en bak er de reepjes kalfsvlees in aan. Voeg 2 versnipperde blaadjes salie toe en kruid alles met peper, zout en de rozemarijn.
  • Korst het vlees aan op hoog vuur en haal uit de pan. Giet de witte wijn in de pan en laat dit uitkoken.
  • Zet het vuur lager en voeg de room toe. Verkruimel er het bouillonblokje boven en kruid met p&z. Laat een vijftal minuten indikken en voeg dan de pompoenpuree toe en de rest van de salie (versnipperd).
  • Meng alles tot een smeuïg geheel en voeg het vlees terug toe. Warm door, zet het vuur uit en laat even rusten.
  • Voeg de pasta toe en meng alles tot één geheel. Serveer!
Trefwoord Pasta, Pompoen, Salie