Pasta,  Schaaldieren

Pasta met scampi, courgette en tomaat

Hmm, van een lekkere pasta gesproken… Soubry daagde me uit om een pasta te maken enkel en alleen met restjes. Waarom?

Wel, het is ‘Werelddag van het verzet tegen Armoede’ vandaag. De meeste onder jullie weten dat ik vijf jaar als maatschappelijk werker gewerkt heb. Ik kwam er on a daily basis oog in oog te staan met armoede en de impact die het op een mensenleven kan hebben. Als ik dan uitgedaagd word om in kader van deze dag een pasta-receptje te bedenken gemaakt met restjes, dan is mijn antwoord daarop natuurlijk volmondig ja.

Soubry zelf schenkt trouwens jaarlijks 7 ton pasta aan ‘Restos du Coeur‘. Dit is goed voor maar liefst 70.000 maaltijden. Restos du Coeur is een organisatie die op verschillende levensvlakken mensen in armoede steunt.

Ik dook mijn koelkast en diepvries in en tadaaaa, volgend lekker receptje werd geboren.

Ter info: Scampi’s heb ik àltijd in de diepvries en courgette en tomaat zitten nooit niet in de koelkast. De olijven vond ik helemaal achterin mijn koelkast, net niet klaar voor de vuilbak, maar nog goed genoeg om op te eten.

Benodigdheden, voor 2 personen:

200 g pasta naar keuze, ik nam torselli

1/2 grote of 1 kleine courgette

2 tomaten

100 ml room

18 scampi’s

20 tal olijven (mengeling groene en zwarte)

olijfolie, peper, zout, rozemarijn, tijm, currypoeder, paprikapoeder

Bereiding:

Ontdooi en pel de scampi’s. Doe ze in een kom en voeg wat olijfolie toe. Kruid met peper, zout, tijm, currypoeder en paprikapoeder. Snijd de tomaten en de courgette in kleine blokjes. Snijd de olijven fijn.

Kook de pasta zoals aangewezen op de verpakking. Maak ondertussen de saus door een flinke scheut olijfolie te verhitten in een grote pan. Voeg er de gekruide scampi’s aan toe en bak deze tot ze gaar zijn. Haal ze uit de pan, giet een klein beetje extra olijfolie in de pan en bak er de olijven in aan. Voeg na een minuutje de courgette toe en laat een kleine vijf minuten roerbakken. Voeg dan de tomaten toe en bak zo’n vijf minuten mee. Kruid met peper, zout, tijm en rozemarijn. Voeg vervolgens de scampi’s terug toe en dan de room. Warm door en zet het vuur af.

Giet de pasta af en voeg toe aan de saus. Meng en serveer. Werk eventueel af met extra peper.

Laat het smaken!

Laurence

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *