Gevogelte,  Pasta

Snelle pasta met geroosterde groentjes

We leven in een tijd waar alles altijd snel moet gaan. Ik ben meer dan schuldig aan het in stand houden van die cultuur. Ik heb géén geduld. Géén. Ik ben altijd gehaast. Altijd. Ergens 10 jaar geleden dat geduld achter gelaten, denk ik. Al kan ik me niet herinneren dat ik ooit een geduldig mens was. Als kind niet en nu niet. Hopelijk heeft Julienke meer geluk.

Mindfulness heeft niet willen baten, voor yoga heb ik het geduld ook niet en het enige wat me tot rust kan brengen is mijn gezin. Helaas is husband bijna never home, maar gelukkig is zoonlief er nog. De enige (mini) persoon op aarde bij wie ik wél geduldig ben.

Dit gerecht is zo’n gerechtje dat je gemakkelijk kan maken als het snel moet gaan én je kan het ook op voorhand klaar maken. Ik maakte het een dag op voorhand. Husband was namelijk van wacht en ik had ook een drukke werkdag voor de boeg. De avondrush met le bébé er nog bij en een klaargemaakte maaltijd die je enkel nog in de microgolfoven moet zetten was gewoon keihard welgekomen. Ook maken? Tadaaaa, het recept.

Benodigdheden, voor 2 personen:

220 g penne (ik nam spelt)

2 kalkoenlapjes (optioneel, kan ook zonder als je vegetarisch wilt eten)

1 rode paprika

4 tomaten

1 broccoli

peper, zout, oregano, rozemarijn, basilicum, currypoeder, tijm

olijfolie

Bereiding:

Snijd de paprika in reepjes en de broccoli in roosjes. Snijd de tomaten in acht delen. Leg alles op de bakplaat. Sprenkel er royaal olijfolie over en kruid met peper, zout, oregano, rozemarijn en basilicum. Meng met je handen zodat de olijfolie en kruiden overal een beetje hangen en zet 30 minuten de oven.

Kook ondertussen de pasta gaar en snijd de kalkoenlapjes in reepjes. Bak deze aan in de pan met peper, zout, wat currypoeder en flink wat tijm.

Giet de penne af. Doe er het vlees alvast bij en voeg alle groentjes toe eens die klaar zijn. Meng heel goed met een houten lepel zodat het vocht van de tomaten los komt en dien op. Indien gewenst kan je een beetje lookolie of chili olie toevoegen. Dat laatste op eigen risico.

Simpel, snel, gemakkelijk, weinig ingrediënten en vooral: LEKKER!

Laat het smaken,

Laurence

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *