Citytrip

Citytrip naar Malaga

Driewerf Hoera! Na een hele lange periode van werken, werken, zwoegen, stressen en nog meer werken, konden husband, le bébé en ik eindelijk nog eens onder ons drietjes op vakantie. Of het welgekomen quality time was? Neuuuu, hoor 😉

Lang geleden dat ik zo gelukkig was om even te kunnen vertrekken. Internet uit, mails zonder schuldgevoel even negeren en het vliegtuig op, zalig. Naar de zon. Althans, dat dachten we toch… We hadden Malaga gekozen omdat we dachten dat het er altijd stralend weer was. Het regent er maar zo’n zes dagen per jaar. Vier ervan waren tijdens ons verlof, zucht. April is blijkbaar de maand waarin er het vaakst regen valt in Malaga.

MAAR: Wij zijn vrij positieve, goedgezinde en opgewekte mensen. Het glas is bij ons altijd halfvol dus in plaats van dagen op het strand, gingen we extra veel wandelen en goten we onze glaasjes wijn extra halfvol. Alé, zeg maar vol. We geven het toe.

Wat heeft Malaga allemaal te bieden?

Wel, om te beginnen is het super babyproof. Zo goed als alles is met de buggy te doen, de straten en winkels zijn toegankelijk en ook in alle restaurants ben je meer dan welkom. Pluspunten voor Malaga alvast. Wat nog?

FOOD

Tapas, tapas, tapas en nog eens tapas. Paella, paella en nog eens paella. Maar ook zeevruchten à volonté. Het hangt er een beetje van af waar je heen wandelt.

Als je het centrum in wandelt, kan je overal lekkere tapas krijgen. Kies gewoon de restaurantjes uit waar de meeste lokale mensen zitten. Wij aten lekker bij El Pimpi. Het is even aanschuiven, maar er heerst een toffe sfeer en het gaat snel. Geen probleem met de buggy voor moest je één of meerdere kleine koters meezeulen. Zowel buiten als binnen gezellig zitten. Zeker als je binnen even een stukje door wandelt, kan je in een gezellig koertje zitten.

Verder heb je een goudmijn aan lekkere visrestaurantjes, maar je moet er even voor wandelen. Als je naar de dijk wandelt en met je neus naar de zee staat, moet je links beginnen wandelen. Op een gegeven stopt de dijk en moet je de straat op en dan kom je terug aan de dijk. Zo’n 45 minuten wandelen, met de fiets uiteraard veel sneller. DAAR liggen super gezellige barretjes en restaurants. Goedkoop en echt heel lekker. Je kan er ook rustiger op het strand liggen. Er zijn voldoende mogelijkheden om lekker te ontbijten, lunchen, aperitieven en avond te eten. Zeker een aanrader om tot daar te gaan. Wij deden dat twee keer te voet.

De Mercado Central de Atarazanas is ook geweldig gezellig. Een stad kan meteen mijn hart veroveren als er foodhallen zijn. Zo is er ook in Malaga deze grote overdekte markt met heel veel lekkere en kraakverse producten. Fruit, noten, vis, vlees, hammetjes, schaaldieren,… Noem maar op. Een pintje of glaasje wijn erbij en gewoon aan één van de barretjes rechtstaand eten. Gezelligheid troef! Wij deden het met de buggy en dat was geen probleem. Het is er druk, maar niet zo dat ze tegen je kind aan lopen of niet opletten.

Wat moet je geproefd hebben in Malaga? Iberico ham, de kraakverse schaaldieren, paella en wijntjes. Als je een zoetebek bent, vergeet dan niet even churros te eten. TIP: Wij krijgen ze hier met suiker op, dat is daar niet zo. Wijs dus zeker het potje chocoladesaus niet af, je gaat er je churros in willen dippen ;-).

CULTUUR

Ik raad aan om gewoon zoveel mogelijk te wandelen, dan kom je het meeste tegen. In het centrum ligt een groot fort (Alcazaba) met een kasteel aan verbonden. Je kan hier naar omhoog wandelen en zo een heel mooi uitzicht krijgen over de stad. Het laatste stukje kan je enkel via trappen bereiken, dus als je met de buggy bent stopt het al als je net niet boven bent.

Het park van Malaga. Dit ligt parallel met de haven. Je kan dus ofwel langs het water wandelen aan de haven. Dit heeft een hele mooi, lichte dijk ofwel door het park boordevol tropische bomen. Beiden zijn idyllisch en gezellig.

Aan de haven zijn bijna dagelijks marktjes met kleine snuisterijen en handgemaakte spulletjes. In het centrum zelf kan je leuk shoppen. Let wel, de kleine lokale zaken zijn vaak toe tussen 13-17u.

Probeer als je in Malaga bent een beetje het ritme van de lokale mensen te volgen. Laat lunchen en laat avondeten en er tussenin op het gemakje wat dingen bezoeken, langs het strand wandelen of op het strand gaan liggen. Als het weer (en je baby) dat toelaten, tenminste 😉

Zo, dat was een korte maar krachtige samenvatting van Malaga.

Geniet van je reis!

Laurence

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *