Comfortfood,  Gevogelte,  Soep

Noedelsoep met kip en sojascheuten

Noedelsoep,… bestaat er iets beter dan dat? Ik vind het zo lekker! En het lief is het er helemaal mee eens. Bij ons staat het dan ook regelmatig op het menu. Al maak ik hem bijna nooit twee keer hetzelfde. Ik probeer er altijd wel weer wat anders mee, want experimenteren in de keuken is gewoon zo plezant. Een beetje van dit, een beetje van dat. Oeps, een beetje te veel van dit gebruikt, dus dat compenseren we weer met een beetje meer van dat. Zo gaat dat. Geweldig, toch?

Deze noedelsoep is weer eens wat anders dan ik gewoon ben. Ik werkte tot nu toe steeds met kokosmelk om de soep wat romiger te maken, maar deze keer deed ik dat niet en werkte ik voornamelijk met bouillon als basis. Lekker krachtvoer!

Benodigdheden, voor 1 grote pot soep (3 pers):

1 kipfilet

100 g rijstnoedels

1 paksoi

150-200 g zakje sojascheuten

2 tl pad thai pasta

1 el gemberpoeder

1 tl paprikapoeder

1 kipbouillonblokje

6 el sojasaus

peper

1 limoen

sesamzaadjes

sesamolie

arachideolie

Bereiding:

Snijd de stengels van de paksoi in stukjes en de blaadjes in reepjes. Verhit vervolgens een scheutje arachideolie in een grote pot en voeg er het paprikapoeder en gemberpoeder aan toe. Bak een halve minuut en voeg de blokjes paksoi stengel toe (niet de reepjes van de blaadjes). Roerbak een paar minuten en voeg de pad thai pasta toe.

Giet vervolgens 1,5 liter water in de pot en voeg de sojasaus en het bouillonblokje toe. Breng aan de kook en doe de kipfilet in de soep. Laat tien minuten koken, haal de filet eruit, trek in reepjes en voeg terug toe aan de soep.

Doe de sojasascheuten en reepjes van de paksoi blaadjes erbij en laat nog een half uurtje pruttelen op middellaag vuur.

Kook rijstnoedels naar keuze en verdeel ze over twee kommetjes. Schenk er de soep over uit en werk af met wat sesamolie, limoensap en sesamzaadjes.

Gewoon heerlijk.

Enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *