Dessert,  Snacks

Zondag ‘Bakdag’: Aardbeienijsjes

Ja, ik weet het. Niet echt een bakdag, maar elk dessertje of zoetigheid verdient het om onder zondag bakdag te vallen. Zullen we het dan ‘Zondag niet-bakdag, wel lekkerdag’ noemen voor deze ene keer?

unnamed (5)

We moeten het toegeven, we hebben geen geweldige zomer gehad. Al blijf ik wel duimen dat het op 10 september, mijn trouwdag, een prachtige dag mag worden. Maar bon, het heeft veel geregend, af en toe heeft de zon geschenen en af en toe heeft hij dat hard gedaan. Maar het bleef bij af en toe. Hopelijk mag het dus nog een mooie nazomer worden, zodat we toch nog eventjes kunnen genieten van lekkere waterijsjes in een warm zonnetje.

unnamed

Benodigdheden, voor 4 ijsjes:

350 g aardbeien + 3 aardbeien apart

1 takje verse munt

1/2 limoen

1 el suiker

unnamed (1)

Bereiding:

De bereiding is erg gemakkelijk. Het enige dat je nodig hebt, is een blender en vormpjes om ijsjes mee te maken.

unnamed (3)

Snijd de aardbeien in stukken, versnipper de munt en doe alles samen met de suiker en het sap van de limoen in de blender. Mix tot een gladde massa. Snijd de 3 aardbeien die je apart gehouden hebt in kleine blokjes en voeg toe aan het mengsel. Giet de lekkernij in de vormpjes en zet in de diepvries. Laat er een nachtje overgaan en je hebt een lekker waterijsje om van te genieten in het zonnetje. Mmmm!

Enjoy!

unnamed (2)

 

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *